Det er tirsdag d. 24. september præcis 70 år siden, at Jaka konservesfabrikken i Brabrand blev indviet. En imponerende fabrik stod færdig, og 190 ansatte var klar til at gå i gang med at skære og behandle skinker, bacon, grisetæer og andet kød og putte det på dåse. Du kan læse historien om Jaka-fabrikken fra den pompøse start til den triste afslutning her.
Aviserne var mødt frem i stort tal, da Jaka-fabrikken på Høiriisgårdsvej d. 24. september 1954 blev indviet.
”Man overvældes af hovedfabrikkens kolossale haller, kedelanlæggenes kraft, symfonien af ledninger og rør, de komfortable spise- og baderum…”, skrev Kristeligt Dagblad, mens Jyllands-Posten konstaterede at ”Initiativ og virkelyst præger Brabrand. Produktivitet overalt frem for uproduktivitet!”
Her kan du læse historien om Jaka-fabrikken, som ejeren, A. Enggaard nu sandsynligvis får lov til at rive ned.