I løbet af kun to år har de to brødre Ahmed og Anas Amin taget Aarhus med storm med take away-stedet De Fyrretyve Røvere. To år i træk har de vundet titlen som Byens Bedste. Nu åbner de nyt gadekøkken på Louisevej, få hundrede meter fra Gellerup, hvor de er vokset op.
”Det er faktisk helt utroligt, hvad vi har opnået på bare to år. Tingene er virkelig faldet på plads for os. Men vi har også arbejdet røven ud af bukserne”, siger Anas Amin, som sammen med sin bror Ahmed glæder sig over, at det lokale gadekøkken virkelig er slået an i Aarhus.
De to brødre er 28 og 30 år og vokset op sammen i Gellerup. De blev begge som helt unge uddannet kokke. Ahmed har siden bl.a. arbejdet hos Patrice i Åbyhøj, Molskroen og Svinkløv Badehotel, mens Anas også har været på Svinkløv Badehotel og har flere konkurrencer bag sig.
Men de havde et stort ønske om at bygge noget op sammen og fandt frem til konceptet ”lokalt gadekøkken”, og det har på to år gjort De Fyrretyve Røvere til det mest populære take away-sted i Aarhus.
På menuen finder man fyldte pitabrød og den tyrkiske ret kumpir, der er en bagt kartoffel rørt med ost og smør. Dertil kommer et tilvalg af kød samt en salatbar med forskellige mellemøstlige delikatesser.
Smagfulde madbrød
Nu rykker det populære gadekøkken også ind i Brabrand. ”Røverne” får til huse i den tidligere butiksarkade på Louisevej, hvor de bliver naboer til de gæve folk i Vaskeriet. I løbet af de seneste måneder har Anas og Ahmed Amin opbygget et moderne køkken, som de allerede nu bruger til at forberede ingredienserne til take away-stedet i Frederiks Allé, der er endnu mindre.
Men selvom især de velsmagende pitabrød er blevet deres varemærke på Frederiks Allé, benytter de sig af chancen til at starte forfra med andre retter på menukortet.
”Vi vil blandt andet præsentere en anden slags pizza, end de italienske som alle kender. Vi kalder dem madbrød. De er inspireret af pizza men også af den arabiske manaish og tyrkiske lahmacun. Vi henter inspiration fra mange forskellige steder og skaber nogle madbrød, der bare rummer al den smag, man kan forestille sig”, forklarer han.
”Vi har stor respekt for pizza. Grunden til at pizza er så populært, er, at det virker. Men vi går til det med åbent sind og bruger vores egen erfaring med, hvad der smager godt sammen.”
Ud over madbrødene får de også nogle enkle retter på menuen. Måske med hummus, forskelligt slags brød, garniture, saftige marinader og aromatiske urter.
De holder fast i navnet De Fyrretyve Røvere og håber hen ad vejen at kunne åbne endnu flere forretninger inden for gadekøkken-konceptet.
”Det er vores grundidé, som vi tror på: Det skal være hurtigt, enkelt, ingen dikkedarer. God mad til ærlige priser. Et lille hyggeligt sted, hvor man kan møde gode mennesker.”
Vil gerne være med til at bygge bro
Pladsen er trang i det nye lokale på Louisevej, men der bliver dog plads til et par borde og bænke – nok til at højst 8-10 personer kan sidde og spise. Brødrene glæder sig meget til at komme tilbage til det område, hvor de er vokset op.
”Nu har vi været rundt omkring nogle gode steder i hele landet i nogle år og har arbejdet og samlet ressourcer og viden om madlavning. Det er en drøm for os at komme hjem og give noget tilbage til område, der har skabt os – med det vi nu kan”, forklarer han.
”Da vi så fandt det her lokale, kunne vi se mulighederne for, at vi måske også kan være med til at bygge bro mellem Gellerup og resten af Brabrand. Det kan blive endnu et mødested i lokalområdet, og alle vil være velkomne her.”
”Vi vil bare lave god mad”
Før de gik i gang, diskuterede de længe, hvilken slags forretning, de ville lave. Skulle det være en restaurant, en pitabiks eller noget helt tredje?
”Vi kom frem til at kalde det for et lokalt gadekøkken. Vi lagde ud med pitaer, men kunne også vælge noget andet. Vi vil ikke lægge os fast på noget bestemt, men vil bare lave god mad.”
”Folk spørger os tit, hvorfor vi ikke laver en professionel restaurant. Det kunne vi godt – men det er et godt take away og gadekøkken, vi mener, at der mangler, og som folk bruger oftere, end de går på restaurant.”
”Da vi var helt unge, havde vi tit problemer med at finde god og velsmagende mad. Hvor end vi kom, så vi, at der blev sparet på de vigtige ting i madlavningen, og der var for lidt arbejdskraft og service. Nu vil vi prøve at gøre det til et sted lidt ud over det sædvanlige.”
Det lille spisested virker allerede færdigt, men brødrene ønsker ikke at åbne, før de sidste detaljer er på plads, de sidste fliser sat op og menuerne er klar. Åbningsdatoen er endnu ikke fastsat.
”Alle de små ting skal være i orden. Dem går vi ikke på kompromis med. Vi åbner ikke, før den sidste skrue sidder rigtigt.”