
Netværk, videndeling og hyggeligt samvær er kernen i Brabrand Erhvervsforening, og sådan var det også på onsdagens generalforsamling, der foregik hos JYSK i Sødalsparken. Erhvervsforeningen fortsætter medlemsfremgangen og nærmer sig 100 medlemmer.
“Jeg har et godt tilbud til dig!”
Sådan lød det med Lars Larsens karakteristiske stemme, da medlemmerne af Brabrand Erhvervsforening onsdag eftermiddag trådte ind i Jysk Museum, der er indrettet i virksomhedens hovedkontor i Sødalsparken i Brabrand.
Handelsmanden og stifteren af JYSK døde i 2019 71 år gammel, men hans ånd lever stadig i hovedkontoret, hvor han til sin død hver dag mødte ind til den imponerende udsigt over Brabrand Sø og Aarhus Ådal.
Mange benyttede lejligheden til at få taget et foto siddende i Lars Larsens kontorstol, og desuden fik de et væld af anekdoter og fortællinger med sig om hans utrolige handelstalent og flair for at skabe en virksomhed, der år for år voksede til den globale koncern, den er i dag.
Turen gennem Jysk Museum og de mange historier om virksomheden fra den spæde start på Silkeborgvej var en del af Brabrand Erhvervsforenings generalforsamling og var på mange måder et fint eksempel på, hvad erhvervsforeningen er i dag for de knap 100 medlemmer – fra giganter som JYSK og Salling Group til små énmands-virksomheder.
Det er netværket, erfaringsudvekslingen og det hyggelige samvær, der driver foreningen, der har rødder tilbage til 1960´erne – og endnu længere tilbage hvis man regner årene med Brabrand og Omegns Handels- og Industriforening med.
Traditionen tro sluttede arrangementet med fælles spisning og hyggelig snak hen over bordene i virksomhedens kantine. Men inden da kunne formand Henrik Bastrup Jacobsen i sin beretning fortælle om et livligt 2024 med hele 10 arrangementer for medlemmerne.
Indholdet var alt fra fokus på klima-tilpasning på et ESG-netværksmøde hos Buus Anlægsgartner i Årslev over vinsmagning hos Mr. Ruby på Langdalsvej til morgen-netværksmøde hos Blue Room Production og Brabrand IF divisionskamp og after-match hos Æblehaven.
GrimFest deluxe
Med de mange aktiviteter og tilbud kommer medlemmerne godt rundt i lokalområdet og lærer samtidig kollegerne i det lokale erhvervsliv godt at kende indefra. Og det er netop målet med det hele, fortalte Henrik Bastrup Jacobsen:
“Det er vigtigt for os, at vi kan engagere vores medlemmer, og det er et mål for os, at vi kommer godt rundt hos de forskellige medlemsvirksomheder. Hvis man har lyst til at være vært, må man meget gerne tage fat i os i bestyrelsen, sagde han.

Bestyrelsen er allerede klar med en lang række arrangementer i 2025. Torsdag d. 24. april handler et netværksmøde om, hvordan de lokale virksomheder får mere ud af kunstig intelligens i hverdagen. Og måneden efter – d. 21. maj står den på golf og netværk en forårsmorgen hos Lyngbygaard Golf.
Inden sommerpausen følger 17. juni et virksomhedsbesøg hos Flisegalleriet i Brabrand, og 1. august byder erhvervsforeningen på “GrimFest deluxe” med velkomst af festivalchef Aage Stokholm, øl og bobler på terrassen, en tre-retters menu på Restaurant Grimlauget, inden det kl. 19.00 går løs med The Savage Rose og det øvrige festivalprogram.
Medlemmer af Brabrand Erhvervsforening kan bestille billetter til GrimFest Deluxe via dette link.
Uddeler Brabrand Erhvervspris
I løbet af efteråret bliver der ligeledes mulighed for at besøge det nye DSB-værksted i Årslev, og der bliver juleafslutning med kåring af Brabrand Erhvervspris 2025.
“Erhvervsforeningen vil fortsat gerne belønne lokale erhvervs-initiativer, og derfor har vi stiftet erhvervsprisen, som vi uddelte for første gang i 2024. Det har vi tænkt os at fortsætte med, så folk ude i den store verden får øjnene op for os,” sagde han.
Sidste år blev prisen efter en afstemning blandt medlemmerne uddelt til virksomheden bag GrimFest, Den Grimmeste ApS.

Ud over at skabe hygge og fællesskab er det også Brabrand Erhvervsforenings mål, at man skal kunne bruge hinandens viden og kompetencer. Det sker lige nu i netværksgrupper om ESG-rapportering, AI-udvikling – og fællesskabet styrkes yderligere ved padel-træning hver onsdag morgen hos ViPadel Aarhus på Holmstrupgårdvej.
Sund økonomi
Henrik Bastrup Jacobsen gav også en status på antallet af medlemmer. Erhvervsforeningen fortsætter en lille vækst i medlemstallet, der nu har nået 94.
“Det er vores ambition, at vi skal nå 100 medlemmer. Vi nåede det desværre ikke helt i 2024, men vi håber, det lykkes i år. Hvis vi når målet det kommende år, åbner vi champagnen til næste års generalforsamling,” lovede han.
Kasserer Rikke Lykkegaard fremlagde regnskabet, der viste en sund økonomi med et lille overskud på 5700 kr. Egenkapitalen er på 260.000,-
Henrik Flugt ønskede at stoppe i bestyrelsen, og han blev erstattet af advokat Birgitte Dejgård. Michael Niemann og Henrik Bastrup Jacobsen genopstillede.
Suppleant Mads Veirup ønskede ikke genvalg, og i stedet blev Joakim Rasmussen, Salling Group, ny suppleant.
