
Siden etableringen af Brabrand Torv har pølsevognen været et samlingssted for sultne lokale folk. Men i dag har den eksotiske shawarma afløst den klassiske danske pølse – og folk kører gerne langt for at få stillet den hurtige sult på Hovedgaden i Brabrand.
Khaled Shakrie er egentlig bilhandler i Højbjerg, men hans madinteresserede kammerat, Ali Alaouie, fik ham i 2017 overbevist om, at det ville være en god investering at overtage grillbaren på Hovedgaden i Brabrand og skabe et sted, hvor man kunne få en god shawarma.
Og nu, tre år senere, kan man høre stoltheden i stemmen, når Khaled Shakrie fortæller, at folk kommer kørende så langvejs fra som Randers og Horsens for at smage hans shawarma.
Helt tilbage fra etableringen af torvet ved Hovedgaden i Brabrand i 1994 har der været en pølsevogn dér. Det var oprindelig tanken, at pladsen skulle være et mødested for områdets beboere, og så var det også dejligt, at man kunne købe den klassiske danske fastfood.
Men det er mange år siden, at torvet og Hovedgaden rigtig har været et mødested i Brabrand, og der er sjældent større sammenkomster uden for Shawarma Eliten. Taxachauffører, håndværkere og andre shawarma-elskere kommer forbi, henter deres mad, og kører igen.
Marineret og grillet oksekød
Selvom der også er falafel og burgers på menuen, så er det shawarma, de fleste kunder kører til Brabrand for at få. Shawarma er en udbredt fast-food i store dele af Europa og Mellemøsten – og er efterhånden også blevet det i Danmark.
Den vigtigste ingrediens er kødet af okse eller lam, der krydres og langtidsgrilles på spyd. Før serveringen skæres det yderste lag kød af spyddet og serveres med salat, dressing og brød.
Hos Shawarma Eliten bruger de 100 procent okseflank-steak, der bliver marineret med en særlig krydderiblanding, som Khaled Shakrie ikke vil afsløre formlen for.
”Jeg tror, det er kombinationen af vores smagfulde kød, hjemmelavet chili dressing og friskbagte brød, der gør, at så mange roser vores shawarma og er villige til at køre langt efter den”, siger han.
Fint salg gennem coronaen
Khaled Shakrie lægger dog ofte vejen forbi Hovedgaden i Brabrand, hvor han følger med i arbejdet bag disken hos Shawarma Eliten. Her kunne han i den første uge af coronaen notere et fald i omsætningen på 50%, men derfra er salget faktisk gået ganske udmærket, fortæller han.
Khaled Shakrie er tilfreds med salget – men heller ikke mere end det. Han er overbevist om, at han ville sælge betydelig bedre, hvis den havde ligget tættere på Aarhus Midtby.
Men han glæder sig som alle andre over, at Hovedgaden nu gradvist igen bliver mere livlig. Og han håber, at det også fører til, at endnu flere lokale vil vælge en lokal shawarma, når de har brug for at stille den hurtige sult.