Torsdag var ”Brunsvigerens Dag” i store dele af landet. Og Bager Hartmeier i Hovedgaden benyttede anledningen til at introducere den ægte fynske udgave. Det blev en kæmpe succes – og bagermester Lars Hartmeier lover nu, at man også frem over vil kunne købe den i butikken.
”GISP. Brunsviger udsolgt!!”
Sådan lød det torsdag allerede inden frokost på Bager Hartmeiers Facebook-side: Brunsvigernes Dag blev tilsyneladende fejret i stor stil i hele Brabrand.
Hartmeier havde på forhånd annonceret, at man på dagen ville lancere den rigtige fynske udgave, som man dernede udtaler som ”brånsviger”. To af bageriets medarbejdere, Anne Mette og Alexander, har begge fynske rødder, og de har endda tidligere været dygtige nok til at vinde DM i brunsviger.
Derfor kunne Bager Hartmeier med sikker hånd introducere lokalbefolkningen for den ægte udgave. Og det var åbenbart det, der skulle til for, at brunsvigeren for alvor kunne komme på kage-kortet i Brabrand.
”Det gik helt fantastisk. Jeg må bøje mig i støvet – denne opskrift fungerer virkelig godt. Jeg synes ellers, at brunsviger let kan bliver for snasket. Men denne her er virkelig god,” siger bagermester Lars Hartmeier.
Som fynbo ved man, at en klassisk brunsviger skal være blød, svampet og slet ikke tør. Og med en perfekt mængde snask. Eller… det hedder ikke ”snask” men remonce – det karamelliserede fyld på toppen.
Og det var netop de elementer, der i Hartmeiers udgave gik op i en højere enhed. Bagermesteren erkender, at man i bageriet ikke havde forudset, at salget ville gå så godt, da brunsviger ikke plejer at være den store sællert her i Brabrand. Men han lover, at brunsviger nu oftere vil kunne købes i butikken – og naturligvis i den fynske udgave.