Påsken er den årlige anledning til at genopleve en af de mest dramatiske og velkendte fortællinger om Jesus’ lidelseshistorie og opstandelse. Til efteråret bliver den selvsamme fortælling afsæt for et storstilet teater-samarbejde mellem kirkerne i Aarhus Vest.
De fleste kender historien om, hvordan Jesus døde på korset og genopstod få dage efter. Fortællingen er afsættet for et nyskrevet teaterstykke, Passionen, der efter planen har premiere på Gellerupscenen d. 6. november.
Intet går i denne tid efter planen – men sognepræst Lars Lindgrav Sörensen, Tilst Kirke, håber, at tidsplanen stadig holder, selvom den programsatte casting til rollerne på scenen og i orkestret nu er udsat til en gang i maj.
Lars Lindgrav Sörensen er ankermand på det ambitiøse teaterprojekt. Det er hans 10 år gamle drøm, der nu nærmer sig virkeliggørelse. En drøm om at skabe et moderne og nyskrevet passionsspil.
Tidløst univers med rockede undertoner
I 2010 tog han til den sydtyske by Oberammergau, hvor man i snart 400 år har opført et imponerende stort og flot stykke om Jesu sidste dage. Han var i forvejen stærkt tiltrukket af teaterverdenen, og drømmen om at skabe et påskespil hjemme i Danmark opstod.
Han var dog aldrig i tvivl om, at det skulle være et moderne teaterstykke, hvor hovedsageligt unge skulle skabe et tidløs univers med rockede undertoner.
Og så vil han sige noget med stykket. Suge publikum med ind i universet og give dem en dybere forståelse for påskens betydning set med nutidens øjne.
Musical med nyskrevne rocknumre
Manuskriptforfatter Casper Koch har netop lagt sidste hånd på stykket, der vil veksle mellem musik og tale. De nyskrevne melodiske rocknumre skal fungere som mellemstykker, der både kommenterer det skete og bygger bro til næste scene. Forestillingen foregår i nutiden, og skuespillerne har moderne tøj på.
Set up´et er semi-professionelt med en blanding af betalte kompetencepersoner og frivillige. Stykket skal primært spilles af unge amatørskuespillere, der sammen med bandet bliver en del af den kreative proces hele vejen fra start til slut.
Instruktør er Nanna Graugård Jessen, og kapelmester er Morten Bytofte. Sidstnævnte har blandt andet arbejdet sammen med Mads Langer, Nabiha og Agnes Obel.
Bag projektet står Lars Lindgrav Sörensen, som har været sognepræst i Tilst siden 1996 med en afstikker som præst i ungdomskirken i Aarhus 2014-2016. Han har desuden lavet teater det meste af sit liv og er en erfaren skuespiller.
Følg med på projektets Facebook-side, hvor du kan se datoer for casting til orkester og roller.