Ud mod Hovedgaden ser bygningen måske lidt slidt ud – men inden for i nummer 63 har kosmetolog Maria Bansov brugt coronatiden til at skabe en lille oase, hvor kunderne kan slappe af og modtage den behandling, de ønsker sig. I løbet af sommeren bliver facaden også renoveret.
Man mærker det straks, når man træder ind ad døren. Her er virkelig tænkt over alle detaljer i skabelsen af et lokale, hvor man skal kunne føle sig godt tilpas. Den grønne wellness-farve på væggene, hylderne med krops- og hudplejeprodukter, disken af glas, sofaen for endevæggen, den dæmpede musik…
Kosmetolog Maria Bansov har brugt corona-nedlukningen aktivt og har sammen med sin mand givet hele klinikken en ordentlig overhaling.
”Efter snart 11 år med egen klinik, syntes jeg, der trængte til noget fornyelse. Men det var også noget med den her coronatid. Folk skulle ikke komme tilbage og føle, at tiden var gået i stå. Jeg ville gerne signalere noget optimisme og fremtidstro – at den her skal vi nok klare,” siger Maria Bansov.
Og kunderne har reageret på forandringerne med mange positive udbrud, fortæller hun, og lægger ikke skjul på at tilbagemeldingerne glæder hende.
Lidt senere på sommeren kommer turen til bygningens facade, der vil få en grundig make over. Fra uge 30 vil ejendommen blive pakket ind i stillads og afskærmning, mens arbejdet står på.
Natur og velvære
Maria Bansov var kun 19 år, da hun rykkede ind i det tidligere posthus på Hovedgaden skråt over for Bager Hartmeier. Som nyuddannet kosmetolog kastede hun sig ud i livet som selvstændig og har gennem årene konstant udviklet sin klinik. Nu var tiden dog kommet til en grundig renovering:
”Jeg ville gerne skabe et mere enkelt indtryk – en lille oase hvor man kan opleve roen lidt væk fra den travle hverdag.”
Hun har grundigt overvejet sammensætningen af de afdæmpede farver i samspillet med glas og træ. En stor magnolia midt i lokalet bidrager også til stemningen af et sted med fokus på natur og velvære.
Som en billetkontrollør
Maria Bansov var sammen med frisørerne og de øvrige liberale erhverv blandt dem, som måtte vente med størst tålmodighed på genåbningen.
”Det har været rigtig dejligt at komme i gang igen. Selvom jeg har været i gang i 11 år nu, så ved jeg godt, at det bestemt ingen selvfølge er at kunne starte på en fuldt booket kalender.”
Det har dog kostet mange timer ved telefonen, når aftaler igen og igen skulle rykkes, i takt med at genåbningen blev udskudt.
Og genåbningen er naturligvis blevet fulgt op af kravet om visning af coronapas. Men den del af jobbet tager Maria Bansov med et smil.
”Jeg står jo her som en anden billetkontrollør og tjekker billetter. Men det er jo sådan, det er.”