Der var lys i virkeligheden og lys i overført betydning, da Gellerup Kirke, Livsværkstederne og flere andre lokale aktører i aftes inviterede til aktiviteter og fælles samvær på Fredspladsen foran Gellerup Kirke. På trods af støvregn og kulde mødte et par hundrede mennesker op til arrangementet ”Lys i Gellerup”.
Mørket dominerede på pladsen i en grad, så personer kun kunne ses som silhouetter i lyset fra små lygter, bål og baggrundslys fra vinduer rundt om pladsen. Man skulle helt tæt på for at se, om der var folk, man kendte.
”Lys i Gellerup” torsdag aften samlede børn og voksne fra både Gellerupparken og resten af Brabrand, og de blandede sig med de mange frivillige og brugere fra Gellerup Kirke, Livsværkstederne og Gellerup Bibliotek.
Som altid var Mustafa Faour på plads med den gule madvogn fra Smag á la Gellerup. Denne aften bød han på varm linsesuppe, der lunede hos de mange, som var mødt op fra arrangementets start.
Formand for Gellerupparkens afdelingsbestyrelse, Abdinasir Jama, indledte ved at tale om lyset som metafor for tryghed.
”Jeg kom hertil som to-årig med min familie for at finde trygheden, efter at vi havde været på flugt fra krig. For mig er lyset udtryk for fred. Det er en gave, jeg har fået”, sagde Abdinasir Jama og mindede om, at alle i området fortsat har brug for tryghed.
Senere fulgte et humoristisk ildshow af den underfundige Jon G. Lør og et levende lysshow af dansere, som sprang rundt blandt publikum.
En del fandt varme og tid til hyggelig samtale i Gellerup Kirke, der havde åbne døre. Andre listede lige så stille hjem for at finde varmen igen.
Muziba fra Aarhus Musikskole afsluttede aftenens program, desværre nok for et lidt mindre publikum, end da aftenen startede.