
Mange af de næsten 50 frivillige på Grimfest har været med gennem de fleste af årene siden starten i 2004. En af dem er kunstner Casper Christensen, som elsker festival-livet på Grimhøjgaard. Gennem 14 år har han sat sine aftryk på og omkring festivalpladsen.
”Power to the people” står der på væggen ind til Grimfests bankende hjerte – det nyetablerede lille hus, hvor festivalen nu har samlet sin 100 procent grønne energiforsyning.
Ordene har Casper Christensen fundet på og malet – med inspiration fra rockgruppen Rage Against the Machine samt et stænk af far-humor.
Igen i år er den nordjyske kunstner en fast del af det store hold af frivillige, som i ugen op til Grimfest frisker festivalpladsen op og forsyner den med nye farverige initiativer.
Det har han gjort i 14 af Grimfests 20 leveår. Forbindelsen opstod lidt tilfældigt via nogle venskabelige relationer. Men Casper Christensen var straks solgt til Grim-kulturen, og hvert år er han med fra start til slut – og ofte flere uger før mange af de andre frivillige dukker op.
”Jeg elsker at være her. Det er en fantastisk kultur, hvor der er plads til de fleste,” siger han.
”De første 5-6 år stod jeg bare og arbejdede i festivalens kaffebarer. Men på et tidspunkt tænkte jeg, at jeg burde bidrage med noget mere hernede. Og så fik jeg lov til at lave nogle forskellige ting.”
Det første projekt, han kastede sig over, står endnu som en genkendelig velkomst til festival-gæsterne, når de ankommer til Grimfest: En stor sten med festivalens symbol, lynet, indhugget.
Lynet går igen masser af steder i Casper Christensens kunstværker rundt om på festivalen. For eksempel på endegavlen til en af barerne, hvor han med referencer til Star Wars sender masser af elektricitet og energi fra oven ud over pladsen.
”Jeg elsker at gå rundt og lave nogle små ting, der passer til stedet,” siger han og viser over mod et backstage-toilet, hvor handicap-toilet-symbolet også har fået et twist.

”Når jeg bevæger mig rundt på pladsen, går jeg og tænker over, hvad jeg skal lave til næste år. Nogle ideer kommer her-og-nu, mens andre først dukker op senere, når man tror, man ikke tænker over det,” fortæller han.
Sover i hængekøje i lydtårnet
Også street art-folkene fra Galleri Grisk og andre kunst-aktører har i de senere år sat deres præg på Grimhøjgaard, og det passer Casper Christensen fint. Han finder så alle de små steder, der også kunne trænge til en udsmykning.
I år kom han, tre uger før festivalen og gik i gang. Hans faste overnatningssted er i festivalens lydtårn, hvor han har anbragt sin hængekøje.
Han nyder at være en del af Grim Højskolen, hvor alle deltagere fra 6 til 70 år hver dag spiser sammen og laver aktiviteter sammen.
”Der er rigtig mange gengangere fra år til år. Nogle er lige væk et par år, mens de har små børn. Så kommer de igen, når børnene kan gå selv. Og nu kan nogle af dem også hjælpe til. Om aftenen sidder vi omkring bålet og drikker en øl. Her snakker vi om alt og griner sammen og har det sjovt,” fortæller han.
”Man tænker næsten ikke over vejret”
Om dagen er Casper Christensen ansvarlig for alt, hvad der har med maling og pensler at gøre. Hvis nogle har lyst til selv at gå i gang, giver han gerne gode råd.
”Jeg kan godt li´ at bidrage til noget, mange kan have glæde af. Det er noget af det, jeg godt kan li´ ved kunsten. Og så er det da også sjovt at være med til at sætte et blivende præg på festivalen,” siger Casper Christensen mens han viser rundt i området, der midt i ugen var præget af det regnfulde vejr de sidste par uger.
Regnvejret er dog ikke noget, der på nogen måde har bremset forberedelserne til festivalen, fortæller han.
”Man tænker næsten ikke over vejret. Det er bare sådan, det er. Man overvejer det kun lige, når man vågner om morgenen: Hvor meget tøj skal man ha´ på i dag?”