I 46 år har store dele af Brabrand betroet deres pengesager til Henning Krabbe. Men nu er det så småt tid til at trappe ned for den 76-årige revisor, som i de seneste uger har ryddet kontoret på Engdalsvej. Fodboldspillerne, håndboldspillerne og svømmerne i Brabrand IF holder han dog fast i lidt endnu.
Selvom regnskaber og fodbold ellers ikke har meget med hinanden at gøre, spiller begge dele en stor rolle i Henning Krabbes liv.
Og både regnskabsarbejdet og fodboldspillet har givet den ellers stilfærdige Henning Krabbe et stort netværk i hele Brabrand.
”Jeg kan godt li´ at være en del af lokalsamfundet,” siger Henning Krabbe, som trods de 76 år stadig har kunder, som har brug for hjælp til regnskabet. Det er især mindre selskaber og privatpersoner, som skal have lavet regnskab, for eksempel i forbindelse med forældrekøbs-lejligheder. Han overvejer dog at stoppe helt med revisorarbejdet i 2020.
Fritiden har også været fuld af regnskabsopgaver, først og fremmest i Brabrand Idrætsforening. I 14 år var han kasserer i hovedforeningen, dengang betalinger foregik via checks og regnskabssystemerne ikke var så digitale, som de er nu.
Senere, da computerprogrammer gjorde opgaven enklere, takkede Henning Krabbe af. Men han har dog bevaret revisor-opgaver for fodbold-, håndbold- og svømme-afdelingerne.
”Jeg er ikke så god til at sige nej. Og det er jo poster, hvor man ikke behøver at frygte at blive sat fra bestillingen”, konstaterer han tørt.
Han har løst de mange opgaver gennem så mange år, at han allerede i forbindelse med sin 60-års fødselsdag blevet udnævnt til æresmedlem i Brabrand IF.
Kom til Brabrand i 1970
Henning Krabbe er vokset op i en stor familie med 10 søskende på en gård i Thy. Det stod dog hurtigt klart for ham, at han ikke skule være landmand.
”Jeg var meget platfodet, og det var hårdt for mig at løfte tunge ting. Jeg kunne godt se, at jeg ikke ville have fysikken til at blive landmand”, siger han.
Som 15-årig rejste han i stedet hjemmefra for at gå på kost-gymnasiet i Rønde. Derefter gik han i gang med jurastudiet på Aarhus Universitet. Men studiet fangede ham ikke rigtig, og han blev i stedet ansat i et revisorfirma og begyndte at tage de nødvendige fag på aftenskole.
Efter fire år kunne han kalde sig registreret revisor og startede sammen med en kollega, Ernst Hilligsøe, revisionsfirma på Tousvej i Åbyhøj.
I 1970 flyttede han til Dyssehøjvej i Brabrand med sin familie, og da lokalerne på Engdalsvej skråt over for idrætsanlægget blev ledige, slog han til og flyttede sin revisorvirksomhed til Brabrand i 1988.
Fodbold med stjernerne i AGF
Henning Krabbe har spillet fodbold, siden han var 10 år – og sluttede først som 73-årig.
I slutningen af 1960´erne og starten af 1970´erne havde han nogle år i AGF, hvor han dog aldrig nåede at få chancen på førsteholdet, men alligevel oplevede at spille sammen med en række af de største fodboldnavne i AGF gennem tiderne, blandt andre Aage Rou Jensen (30 A-landskampe) og Hans Christian Nielsen (25 A-landskampe).
”Det var rigtig sjovt. Det var faktisk ikke så svært at spille sammen med dem. Aage Rou sagde til mig: ”Bare løb, så falder bolden ned for fødderne af dig”. Og det gjorde den som regel også. Han sparkede utrolig præcist.”
Et tredje berømt fodboldnavn var Jørgen Bjerregaard, som var en af de få danske professionelle spillere i en klub i Østrig. Han var hjemme en sommer og trænede med i AGF. Henning Krabbe snød ham i et par driblinger, og Bjerregaard reagerede konsekvent med en alt for hård tackling på unge Krabbe.
Den gang blev AGF trænet af ungareren Géza Toldi, som måtte irettesætte Jørgen Bjerregaard for ikke at spille så hårdt. Ellers var det slut med at træne med i AGF.
Henning Krabbe har gode minder fra fodboldbanen hos AGF, mens han oplevede, at det var svært som ung spiller at komme ind i de garvede spilleres venskabskreds. De etablerede spillere holdt sig mest for sig selv.
Old boys i over 40 år
Det var der til gengæld i Brabrand, hvor Henning Krabbe begyndte at spille 1973 oldboys, da han og familien flyttede til lokalområdet i 1970.
Brabrand har gennem årene været kendt for at have et stort og livskraftigt oldboys-miljø med hold i alle aldersgrupper. Henning Krabbe har spillet på de fleste hold og sluttede for to år siden på +60-holdet.
Han døjer nu lidt med Parkinsons sygdom, der gør, at han skal gå hurtigt for ikke at komme til at slæbe med fødderne. Men ellers har han det fysisk godt.
Henning Krabbe er et familie-menneske, som nyder at være en del af de årlige Krabbe-lejre, der holdes forskellige steder i landet.
”Jeg har jo mange søskende, så med børnebørn og oldebørn kan vi nok blive omkring 145. Så vi er nødt til at leje en spejderlejr eller lignende, for at vi kan være der.”