Der var campingstole på pladsen og rosévin i glassene, da Grimhøjgaard torsdag aften havde besøg af Michael Falch. Det blev på mange måder en meget stemningsfuld aften, der viste, at Grimhøjgaard også er klar til at betjene de lidt ældre koncertgængere.
Det var første gang, Jacob Ruby alias Brabrands vinmand Mr. Ruby rykkede ind på koncertpladsen på Grimhøjgaard. Han havde overtaget den store bar på pladsen, hvor det normalt er fadøllen, der strømmer.
Her præsenterede han en række af sine fine tyske vine – blandt andet en med den spøjse etikette ”Sex, drugs & rock´n roll, no thanks – just Riesling for me, thanks!”
Selvom det var lidt sparsomt med publikum til koncerten med Michael Falch, blev der alligevel langet en del gode flasker over disken i løbet af aftenen. Og Mr. Ruby fik vist, at nabolaget nu ikke bare rummer et rigtig fint koncertsted som Grimhøjgaard – men også en glimrende vinhandel på Langdalsvej 75.
”Jeg har ingen særlige forventninger til salget i aften. Det er lige så meget for at blive set i lokalmiljøet. Det bliver sjovt at møde folk og forhåbentlig skabe en kontakt, så nogle af dem senere kigger forbi på Langdalsvej,” fortalte Jacob Ruby tidligt på aftenen.
Et glas kølig rosévin passede perfekt til den stemningsfulde koncert med Michael Falch og hans honningbløde ensemble. Om vinglassene også falder godt ind på pladsen, når Magtens Korridorer kommer forbi Grimhøjgaard d. 10. september, vil vise sig.
+25 var godt repræsenteret
Det blev på mange måder en smuk og poetisk aften, hvor Michael Falchs sange gennem 40 år præsenterede sig flot i selskab med Live Johansson på cello, Signe Svendsen på guitar og kor og Lars Skjærbæk på guitar.
Der var dog også enkelte lidt gumpetunge øjeblikke, for eksempel da publikum tidligt i koncerten ikke helt var klar til tvungen fællessang på ”I et land uden høje bjerge”. Det skulle dog senere blive meget bedre…
64-årige Michael Falch lavede selv sjov med, at han nu omsider for første gang fik lov til at optræde hos GrimFest, der siden 2004 har præsenteret upcoming bands. I det hele taget samlede koncerten et lidt ældre publikum, end dem der normalt møder op på Grimhøjvej.
”Jeg har hørt, at festivalejer Aage Stokholm gerne vil tiltrække flere gæster over 25 år – og det tror jeg da, at vi får givet et bidrag til i aften. Jeg kan da se, at jeg nok ikke er den eneste, der var fuldt vaccineret i maj måned,” lød det fra Michael Falch.
Tiden på Engdalskolen og i BIF
Ud over at præsentere en perlerække af nye og ældre sange fik han også undervejs fortalt om sine drenge-år i Brabrand, hvor han gik på Engdalskolen sammen med blandt andre Lis Sørensen.
Han spillede fodbold i Brabrand IF og fortalte om en lille blå-bluset trold, han i sin tid fik som ”årets dreng”.
Som koncerten skred frem, blev der mere bid i både Lars Skjærbæks guitar og i numrene generelt. Gamle Malurt-sange som ”Mød mig i mørket” tittede frem i tusmørket, og det samme gjorde endda det gamle Led Zeppelin-nummer ”Whole Lotta Love”.
Og til sidst vendte fællessangen tilbage for fuld musik, da publikum sprang op af campingstolene og nægtede at slippe Malurt-sange ”Superlove”:
”Vil du vil du break my heart…” skrålede hele pladsen alene, mens Michael Falch og hans musikalske venner var væk nogle minutter, før de vente tilbage med et ekstranummer.
Det kan man da kalde en kærlighedserklæring!