
Der er i Brabrand og Årslev stor bekymring over byggeplaner på engområderne syd for Skibbyvej, ned mod Årslev Engsø. Rådmand i Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, lover nu, at der ikke vil blive bygget helt så højt og tæt på engsøen som ønsket af de lokale grundejere.
I februar beskrev Vores Brabrand en række grundejeres byggeplaner i området ned mod Årslev Engsø. I oplægget fra LYTT Architecture skitseres blandt andet boligblokke i op til fem etagers højde.
Planerne vakte stor bekymring og vrede i lokalområdet, og lokale beboere igangsatte en underskriftsindsamling, der nu har nået cirka 1430 underskrifter.
Debatten får nu rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, til at reagere:
“Jeg er enig med de lokale kræfter i området, som mener, at fem-etagers boliger ikke er den rigtige løsning tæt på så naturskønt område som ådalen og Årslev Engsø. Der bør fjernes mindst to etager,” siger rådmanden.
Han understreger, at der godt kan bygges i fem etager op mod Silkeborgvej. Men han har bedt om, at der bliver skrevet ind i helhedsplanen, at der syd for Skibbyvej højst kan bygges i tre etager.
”Vi lytter til kritikken”
”Det andet er så, hvor tæt på Årslev Engsø der kan bygges? Der har vi nu lavet en byggelinje, der ligger længere væk fra engsøen end perspektivarealets grænse. Vi har skåret i byggefelterne, så de i en takket form trinvist rykker længere væk fra engsøen. Derved sikrer vi, at der ikke kommer boliger helt nederst i udviklings-feltet,” forklarer Simsek.
Han understreger, at selve perspektivarealet går længere ned mod engsøen, men i den nederste del af områderne kan der i stedet for boliger etableres opholdsarealer og anden form for naturudvikling.
Den tredje ændring, der nu er foretaget i oplægget til helhedsplanen, er, at den sydøstligste del af perspektivarealet sydøst for Årslev nu er taget ud af planarbejdet.

Rådmanden mener, det er en markant ændring af planerne i området, der udstikker en ny retning for det videre arbejde:
”Det er første gang, jeg ser en detaljeret plan for, hvordan området kan udvikles, og jeg reagerer allerede nu for at vise, at vi lytter til den kritik, der kommer fra borgerne.”
”Nedslående at der trækkes på skuldrene”
Anne Strandridder, som bor i Årslev, er en af initiativtagerne til underskriftsindsamlingen mod byggeri i området syd for Skibbyvej. Hun mener ikke, at ændringerne, rådmanden beskriver, kommer til at betyde noget:
“Vi mener stadig at grænsen skal ligge ved Skibbyvej. Det er nedslående, at der trækkes på skuldrene, flyttes et par streger og så ellers bare tromles videre. Vi stiller os selv spørgsmålet – hvad er motivet for rådmanden og kommunen at bygge på de arealer,” spørger hun.
Nødvendigt med etagebyggerier
Bünyamin Simsek svarer således på kritikken af, at der kan bygges på sydsiden af Skibbyvej:
”Vi kommer ikke til at snakke om, at det her område ikke skal udvikles. Vi er nødt til at bygge boliger også i denne del af kommunen. Hvor skal de tusindvis af mennesker, som flytter til kommunen hvert år, ellers bo?”
Han understreger, at kommunen er nødt til at tillade at bygge i højden, også i dette område:
”Vores udfordring er, at vi ikke ønsker at opføre flere Skjoldhøjparker hvor der kun er parcelhuse. Vi ønsker mere blandede, mangfoldige bydele, og det betyder at der også skal være mulighed for etageboliger.”
Han tilføjer, at de nuværende linjer ikke er ”hugget ud i granit”, men at forvaltningen er nødt til at have noget at arbejde ud fra. Der kan sagtens ske ændringer i det videre forløb, siger rådmanden.
Læs også: