Efter et år med Café Norr i City Vest er indehaver Alan Abdo nu klar med en rigtig klassiker: En bøfsandwich hvor ingredienserne er skabt fra bunden. Og reaktionerne har været helt overvældende, fortæller han. Flere kunder har allerede opfordret ham til at stille op til DM i bøfsandwich.
Bøf, bolle, løg og sovs. Der er mange ting, der skal spille sammen i en god bøfsandwich. Derfor har Alan Abdo arbejdet tingene grundigt igennem, før han mandag i sidste uge var klar til at præsentere Café Norrs egen version af bøfsandwich.
”Jeg ved, at bøfsandwich er populær, men jeg sætter ikke noget på menuen, hvis det ikke er gennemført. Først når alt er gennem-forberedt, og det hele spiller sammen, får det lov til at komme på menukortet,” fortæller Alan Abdo.
Han kan selv rigtig godt li´ bøfsandwich og har smagt den klassiske ret på Havnens Perle og andre spisesteder – og han vurderede at han kunne gøre det bedre.
Flere af ingredienserne havde han i forvejen på plads: Han bager selv bollerne med noget af det fineste mel, man kan få. Og bøfkødet marinerer han selv. De syltede rødløg er også hjemmelavede. Men så var der sovsen.
”Sovsen er i mine øjne hovedingrediensen. Du kan ikke lave verdens bedste bøfsandwich, hvis ikke sovsen er god. Den skal smage helt rigtigt,” forklarer han.
Glæden over positiv respons
Han havde absolut ingen erfaringer med brun sovs, da han kastede sig ud i opgaven – men det ser ud til, at han har ramt den helt rigtige smag.
”Allerede dagen efter havde jeg nogle kunder, som roste min bøfsandwich til skyerne. En af dem fortalte, at hun har drevet restaurant i over 30 år og serveret bøfsandwich – men at min er bedre end hendes. Det var en fantastisk ros at få,” smiler Alan Abdo.
Andre kunder i løbet af ugen har opfordret Café Norr til at stille op til den traditionsrige konkurrence DM i Bøfsandwich.
”Det har jeg ingen planer om, men det er bare dejligt at kunne tilbyde nogle retter, der virkelig slår igennem og giver positiv respons. Det bliver man virkelig glad for,” siger Alan Abdo.