Bazar Vest er for alvor ved at blive en rugekasse for unge med mod på iværksætteri. To af lokalområdets unge åbnede i januar spisestedet Angus N´ Chicken House i bazaren – og nu har de allerede åbnet restaurant nummer to i Frederiks Allé.
”Skal vi mødes på Frederiks Allé eller i bazaren,” spørger Ibrahim Omar.
Den 24-årige iværksætters travle hverdag er delt mellem spisestedet i Bazar Vest og det nyåbnede take-away-sted i Aarhus midtby. Sammen med sin ven Mohammad Abdelkader driver han nu restaurant på to adresser i Aarhus – og med bare en enkelt ansat er der mange timer, der skal dækkes ind.
De to kender hinanden helt tilbage fra Lykkeskolen, hvor de begge gik. De har rejst meget sammen overalt i verden, og ofte når de har siddet og spist sammen, har de tænkt det samme og set på hinanden: Det her kunne vi gøre både bedre og billigere!
”Vores første idé var faktisk at åbne et pizzaria i Paris. Det lyder måske lidt vildt, men vi tænkte bare, at det er en dejlig by, og at vi kunne lave et virkelig fedt sted dér”, fortæller Ibrahim Omar.
Men den helt rigtige idé opstod, da Ibrahims storebror fortalte om angus-kød, og hvordan den type kødkvæg leverer noget af det mest velsmagende oksekød.
”Vi tænkte, at det her var noget nyt, og at man kunne lave virkelig gode burgere med det kød. Fedtmarmoreringen gør kødet virkelig smagfuldt.”
Fandt en leverandør
Pludselig var der et lokale ledigt lige inden for indgangen til bazaren, og så slog de til. Her var den helt rigtige beliggenhed. De har selv renoveret restauranten og blandt andet opbygget et nyt baglokale.
De besluttede også at have kylling på menuen, og i bilen på vej til Tyskland faldt navnet på plads: Angus N´ Chicken House.
Ingen af dem havde erfaring med at drive restaurant. Ibrahim har tidligere været sosu-assistent og har haft forskellige andre jobs, men han har lært en del af sin far, som har et pizzaria. Og så har de ellers prøvet sig frem.
Ikke alle slagtere har angus-kød, men de har fundet en særlig leverandør, som de er tilfredse med.
”Vi ved godt, at mange, som kommer i Bazar Vest, ikke har så mange penge, men vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, og vi synes, vores priser er rimelige set i forhold til kvaliteten.”
Ny restaurant i Frederiks Allé
De to unge iværksættere kom godt i gang i bazaren og havde mod på mere. Da et lokale på Frederiks Allé 128 blev ledigt, sprang de til, og den nye filial åbnede i september.
”Folk sagde til os, at det er et supergodt koncept, men hvorfor åbner I ikke nede i byen, hvor der måske er en større kundekreds og kendskab til angus-kød. Og i bazaren er man nok mere vant til rullekebab og falafel end grillkylling og burger.”
De besluttede at gribe chancen, og foreløbig går det rigtig godt, siger Ibrahim Omar.
”Vi tror på vores projekt! Selvfølgelig vil man altid sige, at ens eget produkt er det bedste, men vi har spist hos mange andre kæder, og vi mener selv, at vi leverer en rigtig god kvalitet.”