På Gellerupscenen er en stor gruppe unge skuespillere, musikere og scenefolk i fuld gang med at skabe teaterstykket “Passionen – Han vidste han skulle dø. Alligevel gik han videre”. 6. november er de klar til at invitere publikum inden for og inddrage dem i deres fortælling.
Hvad sker der når man sætter en dramatiker til at nyfortolke Markusevangeliet skriftligt, en scenograf til at visualisere det på en scene, en flok musikere til at udforske det med lyd – og en gruppe ambitiøse skuespillere til at opføre det?
Der opstår magi! Det er de mange involverede i gang med at bevise. De sidste par måneder har de knoklet for at realisere idéen om et moderne passionsspil.
Stykket hedder “Passionen – Han vidste han skulle dø. Alligevel gik han videre”, og er inspireret af gamle tyske mysteriespil. Hvis man ikke helt er skarp på, hvad Markusevangeliet er, så er det en af fortællingerne om Jesus og i stykket især om hans sidste dage.
Visionen er at stykket op som moderne fortælling og skabe en nuanceret forestilling om venskab, mistillid, svigt og magt. Og så selvfølgelig det store spørgsmål: Hvorfor skal Jesus dø?
“I sidste weekend havde vi første gennemspilning af stykket, og det var helt aldeles fremragende at være vidne til,” siger initiativtager til projektet og sognepræst i Tilst Kirke, Lars Lindgrav Sörensen.
Projektet undervejs i 10 år
Han fortæller, at drømmen har været at give unge en chance for at tage aktivt del i og være medskabere af en professionel teateropsætning. Der er sammensat et hold med bred spændvidde og med deltagelse fra hele Aarhus og med forskellige baggrunde og overbevisninger.
”Det er enormt givtigt at se unge mennesker nyfortolke fortællingen om Jesus, hvor eviggyldige spørgsmål stilles. Det handler også om nogle værdier, som mange unge sagtens kan relatere til. Heldigvis har Tilst og Skjoldhøj kirker været med på ideen sammen med alle kirkerne i Aarhus Vest.”
Lars Lindgrav Sörensen har drømt om at realisere projektet i 10 år, og det tog så småt fart i foråret 2020, hvor et produktionshold bestående af blandt andet instruktør Nanna Graugård Jessen, kapelmester Mathias Jepsen og scenograf Caroline Bang, blev samlet.
Siden da er mange mennesker kommet til, helt præcist 14 skuespillere, 6 musikere og 5 backstage-folk. Og nu begynder det virkelig at gå stærkt med processen. Premieredatoen nærmer sig med hastige skridt.
”Den er blevet fastsat til d. 6. november, og “der er vi klar!” siger instruktør Nanna Graugård Jessen med et stort smil på læberne.