Når de bedste hold i fodboldens 2. division i foråret skal spille om oprykning til 1. division, er Brabrand IF sandsynligvis igen med i kampen. Men en ny oprykning til 1. division vil betyde, at holdet sandsynligvis ikke længere kan spille hjemmekampe på Brabrand Stadion.
Brabrand Fodbold holdt tirsdag aften generalforsamling i Brabrandhallen, og et af emnerne var fremtiden for klubbens divisionshold i fodbold. Klubbens bestyrelse ønsker fortsat at være en breddeklub baseret på frivillighed, samtidig med at der også spilles elitefodbold på divisionsniveau.
Men skærpede krav fra Divisionsforeningen betyder formentlig, at det fremover vil være umuligt at få tilladelse til at spille 1. divisionsfodbold på Brabrand Stadion, fortalte fodboldformand Flemming Møller.
”Licenskravene er blevet skærpet betydeligt og omfatter krav om varme i banen, fuldtidsansatte i administration og lægestab, tilskuerpladser og meget mere”, fortalte Flemming Møller på generalforsamlingen.
Et rungende afslag
Brabrand IF søgte i foråret 2018 om licens til at spille 1. divisionsfodbold, da klubben, da nedrykningen fra 1. division endnu ikke var en realitet. Men det blev et rungende afslag.
”Vi vidste på forhånd, at vi næppe kunne komme igennem det formelle nåleøje hos Divisionsforeningen, men kastede os trods det ud i det omfangsrige ansøgningsarbejde. Om ikke andet så for at sende et principielt signal til Divisionsforeningen om, at den med skærpelse af kravene reelt udelukker langt størstedelen af det danske fodboldlandskab fra de øverste rækker”, sagde fodboldformanden.
Afgørelsen blev som forventet, og selvom klubben ankede den ad flere omgange, så kan Brabrand IF med de nuværende regler ikke få licens til at spille i 1. division – eller Superligaen.
Det betyder, at hvis Brabrand slutter blandt de bedste i forårets kamp om oprykning, er klubben tvunget til at leje sig ind et andet sted for at spille hjemmekampene, eksempelvis på AGF´s hjemmebane Ceres Park.
Så måske blev den sidste 1. divisionskamp spillet i Brabrand 16. maj 2018, da Brabrand slog FC Roskilde 2-1 og skabte spænding om nedrykningen til det sidste.
”Brabrand har i hvert fald høstet megen ros og anerkendelse, for klubben har bevist, at selv med et set-up og et budget, der er betragteligt mindre end, hvad man normalt ser i 1. division, kan vi godt være med”, konkluderede Flemming Møller på generalforsamlingen.
Kunstgræs: Kassen er tom
”Kassen er tom, men glæden stor!”
Brabrand Fodbold kunne i november under stor jubel indvie den nye kunstgræsbane på anlægget ved Engdalsvej. Det er lykkedes at samle knap syv millioner kroner til banen, der blev ekstra dyr på grund af bl.a. ekstra regnvands-sikring.
Det kunne kun lade sig gøre, fordi klubben igennem en årrække har kunnet lægge penge til side og selv har kunnet putte et millionbeløb i projektet.
Der mangler dog stadig nogle indkøb. Blandt andet skal der købes en traktor, så klubben selv kan stå for en stor del af banens vedligeholdelse. Det er for dyrt at købe ydelsen udefra. Men lige nu har fodboldafdelingen ikke de i alt 2-300.000 kr., der skal til. Klubkassen er lige nu gabende tom, og investeringerne må udsættes ind til videre.
Stor fremgang i antallet af medlemmer
Fodboldafdelingen er i løbet af 2018 vokset til hele 731 medlemmer, og det er en stigning på hele 17 % – eller 107 fodboldspillende medlemmer.
”Det skyldes både en stor tilgang blandt de alleryngste og en fastholdelse af de ældste drengespillere. At vi pludselig igen har en U16 årgang med næsten 40 spillere, slår stærkt igennem”, forklarede Flemming Møller.
På drenge/herresiden er antallet af spillere steget fra 481 til 547 spillere, og hos pigerne har stigningen ligeledes været stor: fra 143 til 184.
Der mødte 15 personer op til generalforsamlingen, og det gav formand Flemming Møller følgende kommentar med på vejen:
”Med det forholdvis beskedne fremmøde, der normalt præger generalforsamlingen, synes jeg, at vi skal vælge at se det som et udtryk for, at der er fuld tilfredshed med det arbejde, den siddende bestyrelse udfører!”