
Du skal medbringe din egen stol, hvis du vil være sikker på at komme til at se fodbold på Brabrand Stadion på lørdag. Til gengæld kan du så være sikker på at følge et Brabrand-hold, der vil slås hårdt for en sejr mod Avarta i slutspillet i 2. division.
Brabrand IF kan glæde sig over for fjerde gang på fem sæsoner at være blandt de hold, der kæmper om oprykning til landets næstbedste fodboldrække. Men omvendt er det usandsynligt, at de blåklædte Brabrand-spillere denne gang snupper oprykningen.
FC Helsingør og Aarhus Fremad slås om den ene oprykningsplads, der er, og Brabrand må finde sig i en birolle. Men alligevel gav holdet den fuld gas i lørdagens kamp mod BK Frem – og det er karakteristisk Brabrand, mener træner Tom Søjberg.
”Vi har fået skabt en særlig kultur i Brabrand, hvor spillerne altid kæmper for hinanden og giver alt, hvad de har, uanset hvad,”, siger han.
Det var ikke den flotteste fodboldkamp i Valby Idrætspark, og Brabrand spillede bestemt ikke flydende fodbold hele tiden. Men alligevel vandt holdet 2-1 til sidst.
”Alle har den dér indstilling, at vi skal gøre alt hvad vi kan, når vi er der. Det virker selvforstærkende både til træning og i kamp: Vi kan godt have en møgdag, men så kæmper vi for hinanden og lukker af, de dage hvor det ikke kører.”
Kulturbærerne Jacob Linnet og Michael Pedersen
Tom Søjberg giver sin forgænger i Brabrand, Lars Lundkvist, en stor del af æren for, at den kultur blev skabt. Gennem de senere år er den bare blevet stadig stærkere:
”Brabrand er et sted, hvor man arbejder hårdt, og hvor man ikke får noget forærende. Vi stiller krav til hinanden både til træning og kamp.”
Han nævner midtbanespiller Jacob Linnet og anfører Michael Pedersen som to af kulturbærerne i Brabrand: De har været i klubben i en årrække og har gradvist udviklet sig til at være grundpiller på holdet.
”De er klar til at gå foran – ikke kun med lækkert spil, men også når der skal arbejdes hårdt. De ligger højt i hierarkiet, men de svigter aldrig. De er der altid for de andre.”
Tom Søjberg nævner en række andre spillere, som gennem en årrække har været med til at skabe det såkaldte Brabrand-DNA: Vi har det sjovt, men vi arbejder også stenhårdt.
Brabrand-DNA´et trækker også gamle kendinge tilbage til anlægget ved Brabrand Sø. Kenan Hajdarevic træner med igen i Brabrand, og så snart han helt har overvundet sin langvarige akillessene-skade, er den tidligere topscorer sandsynligvis garant for flere mål i den blå Brabrand-trøje.
Medbring en stol – så er du sikker på en plads
Men hvad var det nu med de stole, der blev nævnt i starten af artiklen?
Jo, lørdag kl. 15.00 er det københavnske Avarta, der skal forsøge at overvinde den føromtalte Brabrand-DNA. Det sker på et velplejet Brabrand Stadion, der dog er underlagt DBU´s særlige corona-bestemmelser: Der må være op til 500 siddende tilskuere.
Nu har Brabrand Stadion jo ingen siddepladser – men det kommer der på lørdag. Klubbens frivillige vil sætte nogle stole op i særligt afmærkede felter.
Men hvis man vil være helt sikker på at komme ind og se kampen, bør man medbringe sin egen stol. Så får man anvist en plads. Men man skal sidde ned gennem hele kampen understreger Paw Simon Krogh fra kamparrangør-gruppen.
”De eneste gode grunde til at rejse sig op er, hvis Brabrand scorer, eller hvis man skal købe, øl, sodavand eller grillpølser – og hvis man skal på toilettet,” siger han med et smil.
Der er gratis adgang til kampen, men til gengæld håber Brabrand IF, at mange vil støtte den nye cafébestyrer Morten Sand, som står klar ved grillen og fadølsanlægget.
Lørdag d. 20. juni kl. 15.00 på Brabrand Stadion: Brabrand IF-Avarta i 2. divisions slutspil. OBS: Tidspunktet er rettet – det rigtige tidspunkt er kl. 15.00