
Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen skal bygge det kommende Sports- og Kulturcampus, der opføres midt i det nye Gellerup og ventes at stå færdigt i 2020. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening, der står bag projektet, håber, at det kommende campus kan tiltrække op mod 600.000 mennesker om året.
Ved middagstid i dag blev et meget stort klæde trukket fra planchen, der illustrerer det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup, og hele to rådmænd med en fortid i bydelen, Rabih Azad-Ahmad (R) og Bünyamin Simsek (V), kunne glæde sig over de nye tider, byggeriet ventes at føre med sig for bydelen.
”Det bliver et kæmpe løft for Gellerup og for hele byen. Sports- og Kulturcampus bliver et meget vigtigt element i forandringen af Gellerup til en endnu mere levende bydel. Det bliver et meget inspirerende sted, der vil kunne være med til at binde alle slags mennesker sammen”, sagde kulturrådmand Rabih Azah-Ahmad (R) ved afsløringen.
Formand for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, betegnede dagen som en milepæl for udviklingen af Gellerup. ”Vi har meget store forhåbninger til, hvad Sports- og Kulturcampus kan komme til at betyde for området”, sagde han.
Det kommende byggeri skal ligge lige nord for kunstgræsbanen midt i Gellerup, hvor også byparken vil være direkte nabo. Det vil bestå af:
– Gellerup Bibliotek: Et nytænkt medborgercenter
– Samlingshuset: Et hus for områdets beboere og foreninger
– Cirk(H)uset: Et lærings- og aktivitetshus med mange former for bevægelse.
– Verdenspladsen: Det samlende midtpunkt der binder de forskellige funktioner sammen.
Verdensbadet er en del af den samlede løsning, men er ikke færdigudviklet endnu. Det østrigske firma Vamed er innovationspartner i et projekt, der ventes færdigudviklet i løbet af 2018.
Organisationer som Cirkus Tværs, Aarhus Klatreklub, ACFC og Gøglerskolen er på forhånd tænkt ind i projektet og har været medspillere undervejs i processen.
Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen betegner løsningen som en arkitektur, der skal bringe folk ud på pladsen og i parken.
”Vi vil skabe et sted, som er for de lokale, men som samtidig kan tiltrække folk fra hele Aarhus – ja hele verden. Det skal være et sted, hvor alle føler sig trygge, hvor de lokale tager ejerskab, og hvor de besøgende føler sig velkomne og inspirerede”, skriver arkitektfirmaet i oplægget.
Det skal være ”et indbydende, varieret rum, hvor man kan gå på opdagelse i husenes aktiviteter, få noget at spise eller samles om oplevelser på Verdenspladsen.”
Det samlede bebyggede areal er cirka 10.000 kvadratmeter.
Salling Fondene bekendtgjorde d. 11. december, at fondene støtter det kommende bevægelseshus med 25. mio. kr. Læs Aarhus Stiftstidendes omtale her
