På Sintrupvej 2 har virksomheden SafeGroup siden 2003 hjulpet virksomheder og organisationer med sikringsløsninger. Først med mærkning af værktøj som speciale – men ved at lytte til kunderne udvikler SafeGroup også nye løsninger, der hjælper kunderne.
Inden for de sidste par år er der kommet endnu mere liv i de røde murstensbygninger hos SafeGroup på Sintrupvej. Virksomheden har inviteret en række nye små virksomheder indenfor. Miiego, Sweetkynd og Skru Op har nu til huse dér sammen med søstervirksomhederne SafeGroup og LaserMan.
”Under corona-nedlukningen blev det tydeligt, at SafeGroup havde lidt for god plads. Man kunne næsten føle sig som Palle alene i verden. Derfor blev en plan om at være flere, der delte huslejen, også et spørgsmål om at få mere liv ind i huset. At vi så også kan bruge hinandens erfaringer og fagligheder er et ekstra plus,” siger Henrik Andersen, som er en af de ansatte i SafeGroup.
I den kommende tid vil Vores Brabrand gå tæt på de nye virksomheder på Sintrupvej 2. Men her kan du først høre mere om SafeGroup, der optager det meste af pladsen i den røde murstensbygning.
Siden 1985 har SafeGroup hjulpet offentlige og private virksomheder og institutioner i hele Danmark med tyverimærkning, sikkerhedsskabe og mekanisk sikring af it-udstyr, værktøj og andre værdigenstande.
Henrik Andersen kom i sommeren 2014 til SafeGroup som vikar for en elektriker, der ville bygge eget hus. Byggeprocessen trak ud, vikariatet blev forlænget, og Henrik Andersen blev senere fastansat.
”I starten fik jeg selvfølgelig vist, hvordan vi indretter et sikkerhedsskab efter kundens ønsker og behov. Jeg lærte også at forberede skabene til andre låsesystemer, end dem, de leveres og er godkendt med. Det er SafeGroup stort set ene om at kunne i branchen.”
”Vi har gennem en lang årrække udviklet et koncept, hvor laptops kan stå til opladning i et skab, der samtidig er svært at bryde ind i for tyveknægte. Det har vi kunnet, fordi vi er gode til at lytte til kunderne,” fortæller Henrik Andersen.
Nogle gange har han også set, hvordan kunder har fundet deres egne løsninger. Det har givet anledning til at tænke, at det kan SafeGroup gøre bedre, for der må være andre kunder, der har samme problem.
”Det er ikke raketvidenskab, men små praktiske detaljer, der udvikler produktet,” siger han.
”Nogle gange spørger vores kunder, om vi også kan sælge dem et nøgleskab og hænge det op. Der har jeg stået og tænkt, at det var en besværlig proces at hænge et så tungt skab op på vægen. Det gav mig den idé at lave nogle boreskabeloner ud af noget tyndt affaldspap,”.
Her har SafeGroup fordelen at have søstervirksomheden LaserMan i huset. Her kan man hurtigt skære skabelonerne ud.
Sikker opladning af cykelbatterier
For nogen tid siden præsenterede en kommune et andet problem: Der havde været brand i en kommunal bygning forårsaget af et elcykel-batteri, der pludselig var brudt i brand.
Da kommunerne som regel er selvforsikrende, havde kommunen behov for at minimere den brandrisiko. Brande i litium-batterier er svære at slukke, og kommunen efterspurgte derfor en sikker løsning til medarbejdernes cykelbatterier.
SafeGroup fandt ud af, at en tysk virksomhed producerede skabe, der er testet brandsikre både indefra og udefra. De skabe leveres nu også af SafeGroup, indrettet så cykelbatterier enkelt og let kan lægges til opladning – samtidig med at de er brandsikrede, hvis uheldet skulle være ude.
”Vi opfinder ikke noget, bare fordi vi synes, det er smart. Alting er drevet af nogle konkrete behov hos vores kunder, som vi så prøver at løse,” siger Henrik Andersen.
Uv-mærkning lyser op i en mørk varebil
SafeGroup startede med at operere inden for et andet sikringsområde, nemlig mærkning af computere og værktøj. Dengang hed virksomheden KC Mærkning.
Gennem årene har masser af skoler, universiteter, håndværkere og entreprenørvirksomheder været ramt af tyverier på arbejdspladserne, og mærkning har vist sig at være et effektivt middel mod tyveknægte: Det bliver ganske simpelt for svært at afsætte tyvekoster med en mærkning, der er bøvlet at fjerne. Tyven ved også, at politiet har meget nemmere ved at bevise sagen, når de med det samme kan se, hvem tyvekosterne eller hælervarerne tilhører.
SafeGroups mærkning hjælper da også kunderne med at få stjålne ting tilbage. En af succeshistorierne kommer fra Skanderborg Kommune, der efter et større tyveri af it-udstyr lykkedes med at få 45 computere leveret tilbage, fordi de var tyverimærkede.
Også her udvikler SafeGroup på basis-koncepterne. Nu er størstedelen af mærkningen også synlig ved uv-belysning. Det viste sig, at politiet bruger uv-lygter, når de stopper mistænkelige biler om natten. Uv-funktionen i mærkningen bevirker, at stjålne genstande lyser op i en mørk varebil. Her har en anden Brabrand-virksomhed, Blue Room Production, lavet nogle illustrative film, der viser det i praksis.