Krydset Edwin Rahrs vej/Åby Ringvej kan blive centrum for et forsøg med kameraer, der skal afsløre trafikanter, der kører over for rødt lys, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. Kameraerne ventes sat op i begyndelsen af 2022.
To trafikdrab i løbet af to år fik tidligere på året Aarhus Kommune og Østjyllands Politi til at opfordre til nye løsninger, der kan afsløre hasarderet og grænseoverskridende kørsel i krydset Edwin Rahrs Vej og Åby Ringvej.
Det fik transportministeren og justitsministeren til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle indsamle erfaringer om de såkaldte rødkørselskameraer, der kan fotografere bilister, som kører over for rødt.
Arbejdsgruppen, derud over Vejdirektoratet, der sidder for bordenden, består af Aarhus Kommune, Rigspolitiet og Østjyllands Politi har nu valgt to kryds til næste fase af forsøget.
Arbejdsgruppen har gennemgået en lang række kryds i Aarhus, og det er besluttet at gå videre med disse to kryds:
- Edwin Rahrs Vej / Åby Ringvej
- Skanderborgvej / Ravnsbjergvej
Først når der er indkøbt udstyr, tages der endelig stilling til, hvor mange kryds der skal indgå i testningen af rødkørselskamera. Det er således ikke sikkert, at der opstilles kameraer i begge kryds, skriver Vejdirektoratet.
Spørgsmålet om et eller to kryds vil bl.a. afhænge af prisen på kameraer, opsætning mv. Det endelige udstyr kan også influere på valg af kryds.
Et skridt videre i projektet
Når forsøget er sat i gang, vil de trafikanter, der kører over for rødt, blive blitzet og få tilsendt en bøde på samme måde, som det i dag sker ved hastighedsovertrædelser på strækninger med en stærekasse.
”Det er et stærkt ønske fra alle parter at få forsøget i gang, og på en måde så det giver den bedste effekt. Vi skal sætte ind over for de bilister, der ser stort på reglerne og skaber utryghed og ekstremt farlige situationer i trafikken. Derfor er det godt, at vi nu når et skridt videre i projektet med rødkørselskameraer i Aarhus, og jeg ser frem til at følge arbejdsgruppens arbejde og modtage deres resultater og anbefalinger, så de forhåbentlig gode erfaringer kan bruges andre steder i landet,” siger transportminister Benny Engelbrecht.
Ikke nødvendigt ved Silkeborgvej
Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), glæder sig især over, at krydset ved Edwin Rahrs Vej er med:
”Krydsene er udvalgt efter faglige vurderinger, så det overlader jeg til fagfolkene, men jeg har tidligere opfordret til at medtage krydset ved Edwin Rahrs Vej, så det glæder mig, at det er med,” siger han til Jyllands-Posten.
”Når krydset ved Silkeborgvej/Ringvejen ikke er med, skyldes det også, at der skal laves fartdæmpende foranstaltninger på Silkeborgvej, så det ikke bliver nødvendigt med kameraer i det kryds,” siger han til avisen.