Projekt Brabrand IF Kunstgræs blev den første modtager af Karmaprisen – en ny initiativpris stiftet af Brabrand-Årslev Fællesråd. Der var tæt opløb om førstepladsen, da det hele tirsdag aften blev afgjort i den tidligere konservesfabrik på Høiriisgaardsvej, der nu i folkemunde er døbt ”Jaka Borgen”.
Der var forår i luften tirsdag eftermiddag, da bestyrelsesmedlemmer fra Brabrand-Årslev Fællesråd gjorde klar til aftenens generalforsamling i den gamle fabriksbygning, der har stået tom, siden Tulip International lukkede produktionen i 2008.
Fællesrådet havde af ejeren A. Enggaard A/S fået lov til at lade bygningen danne ramme om årets generalforsamling, og der blev kørt stole, forlængerledninger, projektor, og alt hvad der ellers skulle til, ind i den kæmpemæssige fabrikshal.
Godt 50 Brabrand-borgere strømmede til generalforsamlingen – formentlig både for ved selvsyn at vurdere bygningens muligheder og for at være en del af aftenens program.
Selv uden opvarmning lykkedes det at holde varmen næsten hele vejen – men da det var tid til overrækkelse af Karmaprisen midt på aftenen var kulden ved at få overtaget.
Det forhindrede dog ikke kraftige klapsalver til repræsentanterne for Projekt Brabrand IF Kunstgræs, der løb med Karmaprisen og de 2500 kr. efter tæt opløb med kulturfestival´en Vinterstemmer og borgergruppen bag ”Byggemarked på skolevej – NEJ TAK”.
Dorte Kuula, Andreas Rasch-Christensen og Paw Simon Krogh modtog på vegne af hele projektgruppen forsamlingens hyldest, et diplom og en skulptur af en lokal kunstner.
594 personer havde inden generalforsamlingen afgivet deres stemme på Facebook, og her gik de fleste stemmer til kunstgræsprojektet. Blandt deltagerne i generalforsamlingen var fordelingen af stemmer mere ligelig.
”Alle tre nominerede projekter er en kæmpe inspiration til alle om, at det nytter at gå sammen og skabe løsningerne selv, hvor vi bor. Det er fantastisk, at vi bare går sammen og gør tingene selv i den her bydel. Det er megafedt at være en del af”, sagde medlem af fællesrådets bestyrelse, Kim Bisgaard i forbindelse med overrækkelsen.
Også hos de andre nominerede var der glæde over at være med i finalefeltet. Fra arrangørerne af VinterStemmer, KulturGas og Jazzværket kom der denne kommentar:
“Endnu engang tak til Brabrand-Årslev Fællesråd for jeres nominering af VinterStemmer til Karmaprisen, og for et godt initiativ med ”Karmaprisen”, og en meget fin generalforsamling. God idé med et besøg i Jaka-bygningen.”
Fællesrådet en konstruktiv medspiller
Inden prisoverrækkelsen havde bylivsudvikler Camilla Juul Sørensen, A. Enggaard A/S, og arkitekt Peter Skjalm, Rum3 Studie, fortalt om arbejdet med at skabe noget nyt til glæde for Brabrand i den tidligere konservesfabrik.
Og fællesrådets formand Holger Lyngklip Strøm gennemgik i sin beretning kort de mange initiativer og projekter, Brabrand-Årslev Fællesråd er en del af. Blandt andet fylder de mange problemer med biltrafik og infrastruktur fortsat meget. Men Holger Lyngklip Strøm havde kun positive ord at sige om samarbejdet med Aarhus Kommune:
”Samarbejdet med forvaltningen er bedre end nogensinde. Det virker, som om embedsmændene for alvor har opdaget, at fællesrådet er en konstruktiv medspiller og bidrager med positive ideer og samarbejdsånd.”
Han blev genvalgt til bestyrelsen, og det samme gjorde Lotte Pape og Chresten Heesgård Ibsen.
Peter Holm Stampe, Ejgil Lihn og Peter Nørskov blev valgt som suppleanter.