Gellerup Bibliotek danner de kommende torsdage rammen om et litterært festfyrværkeri, hvor dygtige kunstnere fra både lokalmiljøet og resten af Danmark vil slå sig løs med poesi, prosa og performance – og alt hvad der ligger der i mellem.
”På grænsen” er fællestitlen på arrangementerne, der tre torsdage i træk vil give de nysgerrige tilhørere litterære oplevelser ud over det sædvanlige. Titlen henviser til genremæssig og stilistisk grænsesøgning. Men også geografisk vil der blive gået på og måske over grænsen.
”På grænsen – poesi, prosa og performance” er kommet i stand ved et samarbejde med den lokale forfatter Daniel Mantel som omdrejningspunkt og med økonomisk støtte fra ”Her & nu-puljen”.
.
”Det skal være en kollektiv oplevelse, som krydser grænser for en klassisk, genrebaseret litteratur og som samtidig kan være med til at bryde grænserne mellem mennesker,” siger Daniel Mantel.
Arrangementet er grænsesøgende på flere måder, forklarer han: Dels udforsker aktørerne de klassiske genre-grænser for eksempelvis poesien – og dels møder en del af dem op med præsentationer, hvor de prøver egne grænser af.
Gennem de tre torsdage i november vil besøgende kunne få en usædvanlig oplevelse, hvor litteraturen sættes i scene. De medvirkende vil bevæge sig ud over bogen og på tværs af genrer og kulturelle ståsteder.
Flere af kunsterne optræder med nye tekster og performances specifikt lavet til denne arrangementsrække.
Op til og mellem arrangementerne vil besøgende på Gellerup bibliotek kunne gå på opdagelse i en udstilling med værker af de optrædende.
Og ikke nok med det. Til det sidste torsdags-arrangement vil de fremmødte få udleveret en litterær ”godtepose” med lidt af hvert fra de tre arrangementer. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.
Artiklen fortsætter under annoncen.
Programmet torsdag d. 14. november
Torsdag d. 14. november er poesien i centrum og du kan møde følgende række af optrædende:
Elias Sadaq er dansk-marokkansk forfatter, poet og aktivist opvokset i Gellerupparken. Han er netop debuteret med digtsamlingen GADESTREGER – et tekstunivers, der kolliderer med kultur, køn, religion og normer.
Henrik Platz alias Kong Albert Junior bidrager med en række digte under titlen ”Moden Hud” – om kroppens og samfundets forfald under tilsætning af psykedeliske lydflader og loopmaskiner.
Ian Lukins er performancedigter. Ian sætter lyd og rytme i centrum i sin digtning og på denne dag vil han bidrage med en række fugledigte – tweet, pip, quak.
Poul G. Exner, odenseansk lyriker, debuterede i Hvedekorn i 2002 og er udkommet i diverse tidsskrifter og antologier. Han har desuden skrevet ”Vildfarelsen”, som er udgivet på forlaget Frother.
Jens Lindekilde er rimsmed og selvudgiver. I sit bidrag til denne dag behandler han emner som seksualitet og fordomme – en del anderledes end det han hidtil har vist under aliasset Skrive Jørgen.
Sean Ryan Bjerremand er redaktør af det litterære tidsskrift Orbit Soul, og før det bl.a. redaktør af Reflex fra foreningen 57Nord Ålborg. Han er desuden del af ‘2200 untold stories’ mm. Denne dag bidrager han med en læsning af ’Mandag og andre dage’.
Introverta Hansen har skrevet en række digte under overskriften ”Den mørke kærlighed”, som bevæger sig før, på eller måske over grænsen. Introverta Hansen vil på dagen udelukkende være til stede gennem sine tekster. Hun er blandt andet tidligere udstillet i forbindelse med World Bipolar Day 2019.
Torsdage d. 14., 21. og 28. november kl. 16-18, Gellerup Bibliotek: “På grænsen – poesi, prosa og performance”