44-årige Henrik Bastrup Jacobsen er nyvalgt formand for Brabrand Erhvervsforening. Han flyttede til lokalområdet med sin familie i 2018, er digital marketing-nørd med egen virksomhed, Digitalmanden.dk – og så er han musiker med en forkærlighed for rock i den helt tunge ende af skalaen.
Da Susanne Lee Jørgensen for få uger siden på Brabrand Erhvervsforenings generalforsamling meddelte, at hun ønskede at stoppe som formand, blev 44-årige Henrik Bastrup Jacobsen nyvalgt til bestyrelsen.
Og på det første møde i den nye bestyrelse blev han valgt til formand. Han ser arbejdet i Brabrand Erhvervsforening som vej ind i det lokalsamfund, han stadig er i fuld gang med at lære at kende.
Henrik Bastrup Jacobsen flyttede i 2018 med sin kone og to børn på syv og fire år ind i et hus på Langdalsvej og glæder sig til arbejdet i erhvervsforeningen:
”Jeg vil gerne styrke fællesskabet og elsker at være en del af en forening, der får nogle ting til at ske. Jeg er som person meget struktureret og kan godt li´ i samarbejde med andre at facilitere fremdrift og udvikling,” siger han.
På vej med netværksmøde med Gellerup-iværksættere
Som en af sine første opgaver som nyvalgt formand vil han ud og snakke med nogle af foreningens små og store medlemmer, og lytte til hvilke udfordringer de sidder med – og hvor de ser at erhvervsforeningen kan gøre en forskel.
”Sammen skal vi se, om vi kan styrke brandet “Brabrand” som et godt sted at bo og drive virksomhed, og arbejde for at gøre lokalområdet endnu mere interessant for erhvervsvirksomheder.”
Der er i bestyrelsen enighed om, at erhvervsforeningen dels skal være med til at facilitere netværk, så erhvervsfolkene kender hinandens styrker og kan hjælpe hinanden, når der er brug for det – og dels være en aktør, når nye initiativer kan gøre Brabrand til et bedre sted at bo og drive forretning.
”Jeg kan klart fornemme, at Susanne har været en meget vellidt formand og har gjort kæmpe stykke arbejde i erhvervsforeningen. Jeg skal fortsætte i hendes spor, og se om jeg kan bygge oven på alt det, hun allerede har sat i værk.”
Blandt de første initiativer med Henrik Bastrup Jacobsen som formand vil være et stort anlagt netværksmøde i maj. Det planlægges i samarbejde med foreningen Iværksætter Cluster Gellerup, der samler det livlige iværksættermiljø i Gellerup-området. Han ser det som et spændende møde mellem det spirende iværksætterliv og de mere etablerede virksomheder i området.
Stor fan af Engdalskolen
Henrik Bastrup Jacobsen erkender, at det var lidt tilfældigt, at familien endte på Langdalsvej i Brabrand. Men han holder meget af følelsen af lokalsamfund, der præger Brabrand.
”Det er en by i en meget positiv udvikling, og den ligger både godt trafikalt og i forhold til naturen. Det er også derfor, jeg gerne vil involvere mig i lokalområdet. Der er et godt fundament for yderligere udvikling.”
Han fremhæver Engdalskolen, som han er en stor fan af:
”Det er fantastisk, den måde man involverer forældrene på. Vi spiller en stor rolle i, at sammenholdet i klassen fungerer. Det bakker skolen enormt godt om på en meget sympatisk måde. Det er tydeligt, at de har en virkelig god kultur, hvilket er afgørende for et stærkt og inspirerende læringsmiljø for vores børn.”
”Jeg kan enormt godt li´ at undervise”
Han har beskæftiget sig med markedsføring og kommunikation det meste af sit voksenliv. Med en uddannelse som it-udvikler blev han anset for at være lidt af en computernørd – men samtidig kunne han med baggrunden som musiker tilføre det kreative element.
Han var i nogle år ansat som digital konsulent i ejendomsmæglerkæden home, i en tid hvor online markedsføring blev stadig vigtigere. Men efter ni år skulle der ske noget andet.
I marts 2022 blev han selvstændig med virksomheden Digitalmanden.dk. En stor del af tiden underviser han for Jobcenter Aarhus ledige akademikere på uddannelsen Digital Koordinator i samarbejde med KPI Communications A/S og Google.
”Jeg kan enormt godt li´ at undervise. Det handler om at inspirere. De er alle sammen bedre uddannede end mig, men hvis jeg kan gi´ dem ild i øjnene og lyst til at bruge deres evner kreativt, så er de godt på vej til en succes.”
”Samtidig vil jeg gerne ind og arbejde med forskellige virksomheder og hjælpe dem med deres markedsføring, når de skal ud med et nyt produkt eller nå et nyt segment. Her ligger styrken især i distributionen ud til rigtige målgrupper, opsætning af kampagner og branding – blandt andet baseret på dataforståelse.”
I de kommende måneder skal han i en periode løse opgaver som konsulent for det århusianske kommunikationsbureau Publico.
”Grunden til, at jeg blev selvstændig, var at jeg havde brug for selv at kunne styre min tid og lave det, jeg har lyst til. Nu er jeg selvstændig, og det er jeg, så længe det er sjovt og givende. Man skal turde mærke efter, om man stadig har glæden ved det, man laver.”
”I virkeligheden er vi bare nogle glade gutter”
Glæden ved musik har Henrik Bastrup Jacobsen med sig fra Fyn, hvor han er vokset op. Og det gælder især den helt voldsomme rock, kaldet dødsmetal.
Som helt ung droppede han det planlagte universitetsstudie, flyttede til Åbyhøj og arbejdede som pædagogmedhjælper, når han da ikke lige rejste rejste kloden som guitarist i det internationalt anerkendte band Hatesphere. Herhjemme har orkestret vundet flere priser ved Danish Metal Awards.
Med familie, børn og arbejde er musikken sendt længere ned på prioriterings-listen, men er dog stadig en vigtig del af hans tilværelse. Nu spiller han i orkestret Bloodgutter, stadig i den meget mørke og tunge del af rocken.
”Teksterne i dødsmetal handler jo om bål og brand, og ting der springer i luften. Men der er også en god portion selvironi til stede. I virkeligheden er vi bare nogle glade gutter, der kan li´ at spille musik og hygge os.”
Han er fascineret af at høre om mennesker, der kan berette om deres meget forskelligartet engagement i musik, og spørger tit ind til deres oplevelser med musik.
”Jeg har personligt brug for musikken, som et sted, hvor jeg kan udfolde mig kreativt. Så skal jeg bare ha´ guitaren i hænderne. Jeg har også et trommesæt derhjemme. Jeg tror, det er vigtigt, at vi som mennesker har noget, vi brænder for – uanset om det er musik, et arbejde, sport eller rollespil.”
Et legende inspirerende sted
For cirka et år siden overtog han ansvaret for udviklingen af Brabrands netværk for solo-selvstændige, Brabrand Freebirds, efter initiativtageren, Dorte Burhøi. Men han oplevede, at det var svært at skabe fremdrift i gruppen.
Senere fik han øje på Brabrand Erhvervsforening og meldte sig ind. Og da der var en ledig plads i bestyrelsen, meldte han sig.
”Så ringede Susanne en dag og spurgte, om jeg var interesseret i at være formand. Jeg svarede, at det ville jeg ikke afvise, men det var ikke mit primære mål. Jeg ville først lige opleve, hvordan kemien var i bestyrelsen, og hvordan jeg eventuelt kunne bidrage.”
Men efter det første bestyrelsesmøde var han ikke i tvivl og sagde ja tak til formandsposten.
”Det er fantastisk åbne og initiativrige mennesker i bestyrelsen, og den gode stemning i bestyrelsen tiltalte mig meget. Det fællesskab vil jeg gerne være en del af og stå i spidsen for.”
”I en forening fra 1962 er der en masse historik, som vi har med os. Foreningen skal samtidig være et legende, inspirerende sted, der beskæftiger sig mere med, hvor vi er på vej hen, end hvor vi kommer fra. Jeg kan mærke på de andre bestyrelsesmedlemmer, at det også er det, de ønsker.”