Brabrand Grønne Nabofællesskaber har allerede arrangeret en lang række aktiviteter i Brabrand, og Isabella Nygaard Larsen og Marianne Holdt Jørgensen er nu klar med nye initiativer. De håber at flere lokale borgere har lyst til at være med til at gøre Brabrand lidt grønnere.
Grøn trafik med delebil og togstop i Brabrand. Byttecentral med udveksling af forskellige ting og tjenesteydelser. Og produktion af grøn energi via blandt andet solceller og vindmøller.
Det var de tre ønsker, der havde flest tilhængere, da Brabrand Grønne Nabofællesskaber i de seneste uger har spurgt beboerne i Brabrand, hvad de særligt ønsker sig, når det gælder om at gøre lokalområdet grønnere og mere bæredygtigt.
Onsdag inviterede initiativgruppen til kaffemøde på Ibens Kaffehus i Hovedgaden for at diskutere de cirka 150 besvarelser, og om de skal fortsætte arbejdet i Brabrand Grønne Nabofællesskaber.
”Vi oplever at mange gerne vil gøre en forskel så vi matcher den grønne udvikling. Verden omkring os er i forandring og grønne tiltag kan gøre en forskel for biodiversiteten og Co2-udledningen. Kom med og lad os udveksle tanker og ideer om grøn livsstil”, siger Marianne og Isabella der sidder ved roret i Brabrand Grønne Nabofællesskaber.
Gruppen har afholdt 10 møder i løbet af de seneste halvandet år. Nysgerrige deltagere fra lokalområdet har været engageret til udendørs arrangementer, hjemme privat samt på Ibens Kaffehus. Deltagerantallet har været svingende fra 4 til 18.
Af udendørs arrangementer kan nævnes: Fællesspisning i Eventyrskoven på Grimhøjgård, høstfest i den store bålhytte ved Natursamarbejdet og permasport på Brabrand Idrætsanlæg.
Mens gruppen vil overlade det til Brabrand-Årslev Fællesråd at arbejde videre med ønsket om et togstop i Brabrand sammen med bl.a. borgergruppen Brabrand på Skinner, diskuterede deltagerne blandt andet hvordan der kan skabes rammer for, at flere kan dele ting og sager i lokalområdet.
En mulig etablering af en sådan byttecentral vil gruppen senere arbejde videre med. De opfordrer til, at interesserede folk melder sig til at være med til at få ideen til at blive til noget.
Det tredje emne, som mange bakkede op om, var ønsket om at producere grøn energi i lokalområdet. Her er ligeledes et initiativ i gang, Sol over Brabrand, der arbejder på at etablere et grønt energifællesskab i 8220 Brabrand.
Flere arrangementer på vej
Der kom dog alligevel mange ideer og forslag på bordet i kaffehuset. Der er blandt andet pæn interesse for at opleve grønne oaser og åndehuller i lokalområdet.
Her bliver det første tilbud en vandretur på Falkestien ved Helenelyst ledet af Per Falk Bredgaard d. 23. februar kl. 10.00. Mødestedet bliver Laskedalen 79.
Nogle dage senere, d. 28. februar, inviterer Isabella Larsen til fællesspisning i lejligheden på Engdalsvej, hvor hun også vil tale om, hvordan man kan minimere madspild i husholdningen.
Endelig planlægger gruppen endnu en fællesspisning d. 21. marts hos Marianne Holdt Jørgensen på Engdalsvej. Her vil temaet være grøn ferie.
Også Danmarks Naturfredningsforening har budt ind med et arrangement om sprøjtefri have. Dette arrangement er dog endnu ikke programsat.
Hvis du er interesseret i information fra Brabrand Grønne Nabofællesskaber, er du velkommen til at kontakte Isabella Larsen på isabellaknl@yahoo.dk og Marianne Holdt Jørgensen på info@dr-mhj.dk. Du kan også blive opdateret via Facebook-gruppen Brabrand Grønne Nabofællesskaber.