
I næsten to år har en arbejdsgruppe i Brabrand IF arbejdet på at få anlagt en fodboldbane med kunstgræs på idrætsanlægget på Engdalsvej. Nu er det meget tæt på at lykkes.
Alle med tilknytning til fodboldafdelingen i Brabrand IF ved, at når kraftigt regnvejr har skyllet hen over bydelen, så står der klart vand på fodboldbanerne. Og så er træning og kampe aflyst.
Det bliver forhåbentlig snart fortid. I løbet af 2018 skulle en bane af kunststof meget gerne stå klar. Det vil gøre det muligt at spille udendørs fodbold året rundt – uanset vejret.
”Det er vores generations gave til Brabrand IF og lokalsamfundet. Alle os, der har tilbragt så mange timer med fodbold, skylder foreningen rigtig meget. Idrætsanlægget spiller en rigtig stor rolle i lokalsamfundet, men det trænger til en opdatering”, siger Paw Simon Krogh fra arbejdsgruppen.

Slutspurten er netop gået ind for at få skaffet de sidste penge til banen. Blandt de kreative udspil fra gruppen er en flot gaveæske, der meget fint kan ligge under juletræet eller gives om gave til enhver anledning. Pakken indeholder blandt andet et lille stykke kunstgræs og kan være den perfekte julegave. Læs mere om støttemulighederne her
Fem ud af seks millioner er klar
En kunststofbane koster normalt godt fem mio. kr., men i Brabrand ligger idrætsanlægget på en gammel losseplads, hvilket betyder at en del jord skal graves af og køres væk. Så prisen ender oppe i nærheden af seks mio. kr.
Aarhus Kommune har meddelt, at der står cirka tre mio. kommunale kroner klar, når Brabrand er klar. Så der skal findes yderligere tre mio. kr.
Den første million har klubben gennem en årrække sparet op. Desuden er der dukket en fantastisk gave fra fortiden op, fortæller Paw Simon Krogh: Klubbens støtteforening har tilbage i 1990´erne samlet 800.000,- ind. Og de penge har man besluttet at give til kunststofbanen.
”Vi havde ingen anelse om, at de penge fandtes. Det er en kæmpe håndsrækning, at man vil give de penge til projektet.”
De manglende 1,2 mio. kr.
Der mangler stadig lidt over en million kroner, og arbejdsgruppen satser på forskellige fronter på at få pengene i hus:
Fondsansøgninger: Gruppen har foreløbig mundtlige tilsagn om ca. 150.000,-
Erhvervspartnerskaber: Man kan tegne sponsorater i guld-, sølv og bronceklassen fra 40.000,- og nedefter. Den første guldsponsor er så godt som i hus, og det samme er en god håndfuld sponsorer i de to andre metalklasser. Læs mere her
Arbejdsgruppen lægger vægt på, at der skal være et reelt kommercielt udbytte for virksomhederne i at gå ind i et sponsorat. Blandt andet får de firmanavnet på den planlagte takkevæg på siden af hal 2 med meget store bogstaver. Desuden bliver der mulighed for at aktivere sponsoratet på andre praktiske måder.
Frivilligt arbejde: Hele efteråret har frivillige fra fodboldafdelingen stået for afvikling af hjemmekampene i 1. Division, og har til gengæld haft mulighed for at få entréindtægten. Det har givet godt 100.000,- . Alene hjemmekampen mod Vejle gav godt 22.000,-.
Privatindsamling: Som nævnt kan man nu give nogle kvadratmeter kunstgræs til manden, der har alt. Men også mindre beløb vil blive godt modtaget. Paw Simon Krogh minder om, at private bidrag giver skattefradrag, hvis man støtter via dette link. Desuden får familier, som giver over 1000,- også navn på støttevæggen.
”Mange vil opleve, at deres naboer og holdkammerater er på takkevæggen,” siger Paw Simon Krogh, som regner med, at indsamlingen for alvor vil kunne samle Brabrand om den gode sag.
”Vi går i gang under alle omstændigheder. Hvis vi ikke får alle pengene ind, er der ingen anden udvej, end at vi må ud og låne. Men det vil vi alle i projektgruppen naturligvis være meget kede af”, understreger han.
Banen kan være færdig i 2018
Mens gruppen arbejder intenst på at finde de sidste penge til projektet, er arbejdet med at få banen til at blive en realitet allerede startet.
Første skridt er at få en byggetilladelse fra Aarhus Kommune. Et rådgivende ingeniørfirma er hyret til at lave det forberedende arbejde. For eksempel knokles der lige nu for at finde den rigtige løsning på spørgsmålet om afvanding: Hvor skal regnvandet fra banen løbe hen?
Inden en kommunal godkendelse mangler der liiige en ting, nemlig en 30-dages periode, hvor forskellige interessenter kan gøre indsigelse. En lille del af banen ligger akkurat inden for søbeskyttelseslinien, hvilket kan give indsigelser fra eksempelvis Danmarks Naturfredningsforening.
”Vi er fortrøstningsfulde. Der er i forvejen lys på grusbanen, som kunststofbanen erstatter, så mon ikke det går”, siger han.
Han regner med, at arbejdet kan gå i gang sidst på foråret 2018, sådan at banen kan stå klar midt på efteråret.
Følg med i indsamlingen på projektets Facebook-side