Trygheden i Gellerup og Toveshøj er igen stigende, efter at oplevelsen af tryghed i 2017 var blandt de laveste i landet. Politiets årlige tryghedsundersøgelse viser dog også, at følelsen af tryghed i området stadig ligger en del under niveauet fra før bandekonflikten og flere skudepisoder.
Knap to ud af tre beboere svarede i efteråret ja til spørgsmålet, om de føler sig trygge, da politiet gennemførte den årlige tryghedsundersøgelse. Helt præcist var det 63,4 procent.
Der er stadig et stykke vej op til niveauet for 2016, hvor 71,2 procent af beboerne kunne svare ja til spørgsmålet. Men det går dog den rette vej: Sidste år på samme tid var trygheden helt i bund, da kun 51,9 procent svarede, at de følte sig trygge.
Gellerup og Toveshøj ligger dog fortsat i bunden blandt de udsatte områder i Danmark, når det gælder tryghed. Kun Nøjsomhed i Nordsjælland og Mjølnerparken ligger lavere.
I undersøgelsen har man også undersøgt beboernes tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de får brug for det. Det har 76 procent tillid til, hvilket er et fald fra 83 procent i 2017. Faldet beskrives dog i undersøgelsen som ikke signifikant.
Ros til politiet
Også i Bispehaven er trygheden steget markant fra 43,4 procent til 65 procent. Borgmester Jacob Bundsgaard er der tilfredshed med undersøgelsens resultater:
“Østjyllands Politi fortjener ros for en effektiv indsats i forbindelse med bandekonflikten og et fortrinligt samarbejde med Aarhus Kommune. Det gælder både i vores udsatte boligområder og i byen generelt. I fællesskab vil vi fortsat arbejde for at sikre, at alle kan bo og færdes trygt i hele Aarhus, og vi har nu og fremover et særligt fokus på at sikre øget tryghed i de store boligområder i Aarhus V,” siger borgmesteren.
Også politidirektør Helle Kyndesen er tilfreds med, at udviklingen nu igen går den rigtige vej:
“Vores kerneopgave er at skabe tryghed, og det er et problem, hvis borgerne i bestemte områder er utrygge. Vi har i tæt samarbejde med Aarhus Kommune og boligforeningerne arbejdet hårdt for at øge trygheden i Aarhus Vest, som sidste år var hårdt ramt af en bandekonflikt. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at udviklingen går den rette vej. Men trygheden er stadig lavere end i resten af Østjylland, så vi fortsætter selvfølgelig vores målrettede arbejde”.
11.000 besvarelser
Samlet set føler 86,5 procent af østjyderne sig trygge, hvilket ligger på samme niveau som sidste år. Samtidigt melder 86,1 procent, at de har tillid til Østjyllands Politi.
Tryghedsundersøgelsen måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 23 særligt udsatte boligområder, i de fem største byer og i de 12 politikredse. Rapporten er baseret på mere end 11.000 besvarelser, som er indsamlet fra juni til oktober 2018.
Du kan selv gå på jagt i tallene fra tryghedsundersøgelsen her