
Kort før jul var der fuldt hus hos virksomheds-fællesskabet Kollektivbyen på Gudrunsvej, da Brabrand-Årslev Fællesråd og Gellerup Fællesråd for femte gang inviterede til fælles spisning og hygge. Fællesrådene overvejer nu, hvordan de kan gå videre med fælles arrangementer.
Det var næsten 15 år siden, de to lokale fællesråd sidst havde arbejdet sammen – men 2019 blev året, hvor Brabrand-Årslev Fællesråd og Gellerup Fællesråd for alvor fandt sammen.
Fem forskellige steder i 8220 Brabrand har de to fællesråd i løbet af året inviteret til fællesspisning og oplæg om spændende lokale projekter. I løbet af året er succes´en vokset og vokset, og de seneste arrangementer har været fyldt til sidste plads.
”Det har været helt fantastisk at være med til. Tag bare i aften, hvor der har siddet 40 mennesker sammen – blandt andet nogle som lige er flyttet til Gellerup og Brabrand, og som gerne vil lære folk i området at kende”, sagde Helle Hansen, formand for Gellerup Fællesråd efter arrangementet i Kollektivbyen.
Samhørighed på tværs
I alt har knap 200 deltaget i spisningerne. Helle Hansen vurderer, at kun få har været med til dem alle, og at rigtig mange forskellige mennesker altså har haft mulighed for at mødes.
”Ja, det allervigtigste er nok, at folk til alle arrangementerne har snakket rigtig meget med hinanden. Der har været en form for samhørighed på tværs af de lokalområder, man kom fra. Mange dukkede først og fremmest op for at møde andre mennesker”, fortsatte Holger Lyngklip Strøm, formand for Brabrand-Årslev Lokalråd.
De fem spise-arrangementer har været holdt følgende steder:
• Livsværkstederne i City Vest
• Søparken ved Brabrand Sø
• Fællesgartneriet i Årslev
• På Rætebølvej på kanten til True Skov
• I KollektivByen på Gudrunsvej
De fleste gange har de to bydelsmødre i Gellerup, Nahed Elbaba og Sawsan Elabbas, stået for maden. Den femte gang blev maden leveret af Mustafa Faour. Arrangementerne var støttet af Aarhus Kommunes Genlyd-pulje.
”Vi har i høj grad ladet vores egen nysgerrighed styre os. Jeg havde for eksempel aldrig været i Fællesgartneriet i Årslev. Det synes jeg var rigtig fedt at opleve. Og jeg havde heller ikke været i True Skov. Det var også virkelig interessant”, sagde Helle Hansen.
”Og mulighederne er slet ikke udtømt endnu, der er mange flere interessante steder at besøge, så vi kan sagtens tage en runde mere,” supplerede Holger Lyngklip Strøm.

Videre med ”8.220 Ideer”
Det hele begyndte i 2018, hvor de to fællesråd i fællesskab søsatte ”8.220 Ideer” med det formål at samle de bedste ideer til, hvordan 8220 Brabrand kunne blive et endnu bedre sted at bo. Workshops i Laden på Edwin Rahrs Vej og på Gasværket ved Byleddet frembragte mange ideer – men kun få er endnu realiseret.
”Vi har forsøgt at få nogen til at tage ideerne videre, men det er ikke rigtig lykkedes. Det har nok været det sværeste. Måske skulle projekterne være groet endnu længere væk fra fællesrådene”, overvejede Holger Lyngklip Strøm.
Sammen med Helle Hansen overvejer han nu, hvordan de mange spændende projekter nu kan videreudvikles og blive til virkelighed.