Når de ansatte i Teknik og Miljø fredag middag har spist, hvad de kan, af buffet´en i Café Europa, er der som regel mad til overs. Men en ny aftale med Veteranhjem Midtjylland på Edwin Rahrs Vej giver nu veteranerne mulighed for at få et gratis måltid mad i løbet af weekenden.
”Vi vil jo helst ikke smide mad ud!”
Så enkelt lyder baggrunden for, at Gellerups nye café og restaurant, Café Europa, for nylig kontaktede Veteranhjem Midtjylland: Var veteranhjemmet interesseret i at afhente mad, der ikke er blevet spist?
Bag opringningen stod souschef i Café Europa, Thomas Gorell. Han havde først været i kontakt med Fødevarebanken i Aarhus, men her henviste man videre til veteranhjemmet i Brabrand. I forvejen leverer Fødevarebanken overskudsmad til veteranerne en gang om ugen.
”Helt fantastisk”
Ja tak, svarede daglig leder Tanja Dahl Therkildsen, som sidste fredag for første gang mødte op i Café Europa for at aftage overskydende mad fra buffet´en.
”Det er jo helt fantastisk, det her”, sagde hun og forsøgte at danne sig et overblik over fadene med overskydende kødretter og salater, som de ansatte i Teknik og Miljø tidligere på dagen havde fået til frokost.
Senere på dagen kunne Tanja Dahl lægge et opslag ud på Facebook, hvor hun inviterede de veteraner, som havde tid og lyst, til at komme til fællesspisning på veteranhjemmet.
”Det er ikke sikkert, at der kommer så mange første gang. Ting tager jo tid. Men det er helt klart en fantastisk mulighed for os”, sagde hun og ser frem til, at fortsætte samarbejdet.
Planlægger så godt som muligt
3-400 ansatte benytter hver dag buffet´en i stueetagen, men det er svært for køkkenet at planlægge fuldstændig, hvor meget mad, der vil blive brug for.
”Vi prøver selvfølgelig at planlægge så godt som muligt, og tiloversblevne råvarer fryser vi typisk ned. Men ofte vil der være salater og forskellige tilberedte retter, der ikke egner sig til at komme på frost. For mig handler det mest om at undgå, at der ryger mad i skraldespanden. Så er det bare dejligt, at veteranerne kan få glæde af det,” siger Thomas Gorell.