
Syv byrådskandidater talte for stort set tomme bænke, da de i aftes gæstede Brabrand Kirkes valgmøde op til kommunalvalget. Kandidaterne lovede hurtig handling på Engdalskolens udfordringer med pladsmangel. Også protesterne mod byggeri syd for Skibbyvej fik politikernes støtte.
Knap 20 borgere mødte frem til Brabrand Aarslev Kirkers valgmøde i Brabrand Kirke torsdag aften. Syv velforberedte kandidater gik dog på med krum hals, og aftenen bød på grundige diskussioner af en række af de mest presserende udfordringer i 8220 Brabrand.
Debatten foregik i en fredsommelig stemning med plads til stikpiller frem og tilbage – først og fremmest mellem Venstres spidskandidat Christian Budde og det socialdemokratiske byrådsmedlem Lone Hindø – og med humoristiske referencer til de lidt specielle rammer omkring vælgermødet:
”Dit svar skal være meget kort, Christian,” sagde ordstyrer, provst Esben Andersen på et tidspunkt til Venstres Christian Budde.
”Det bliver kortere end mit fadervor, det lover jeg,” lød replikken fra Venstre-manden.
Brug for en akut løsning
Allerede de indledende oplæg fra kandidaterne viste, at de var helt bekendt med en række af de mest omtalte udfordringer i Brabrand – blandt andet Engdalskolens pladsproblemer.
Et indlæg fra skolebestyrelsesformand Frank Juul Agerholm satte for alvor gang i debatten:
”Folk er glade for skolen, men det kan ikke blive ved med at gå. Vi har brug for en akut løsning på skolens problemer. Og vi har brug for en dialog om en langsigtet løsning,” sagde Frank Juul Agerholm blandt andet. Han opfordrede politikerne til at kigge mod Årslev for at finde en løsning.

Byrådskandidaterne reagerede alle på indlægget:
”Jeg hører det som et nødråb. Det står slemt til på Engdalskolen. Det er meget vigtigt, at det blive prioriteret,” lød det blandt andet fra Enhedslistens Peter Iversen.
Jan Ravn Christensen fra SF var sammen med Lone Hindø fra Socialdemokratiet den eneste i panelet, som sidder i det nuværende byråd. Han erkendte, at Engdalskolen blev forbigået ved byrådets aftale om en 10-årig investeringsplan for fire år siden og igen ved det seneste budgetforlig.
”Det blev jo besluttet, at der nu skal laves en ny analyse af skolestrukturen i vestbyen. Den er færdig i foråret, og derefter skal der ske noget. Det bliver nok nødvendigt at indtænke en ny skole i Årslev,” sagde Jan Ravn Christensen.
”Jeg ser for mig, at vi må gå i gang med at bygge en ny skole i etaper og finder en model for hvordan, den og Engdalskolen bedst muligt kan spille sammen. Det må vi finde nogle løsninger på.”
”Jeg vil gerne ha´ dit nummer”
Christian Budde fra Venstre kritiserede socialdemokraterne og SF for endnu ikke at have fundet en løsning på så gammel en problemstilling. Han var dog enig i, at en ny skole i Årslev lød som den rigtige løsning.
”Men en ny skole koster jo let 3-500 mio. kr. Der er ingen nemme løsninger,” sagde han.
Den konservative kandidat Golriz Ghozati var glad for indlægget fra Engdalskolens bestyrelsesformand:
”Jeg vil gerne sige dig tak. Det bedste ved den type møder her er, at vi kan lytte til oplæg, som det du kommer med. Jeg kan høre, at vi virkelig skal være opmærksomme på Engdalskolens udfordringer. Jeg vil gerne ha´ dit nummer bagefter, så vi kan tales ved, og vi kan finde en løsning på de behov, der er.”
Skolebestyrelsesformand Frank Juul Agerholm havde en afsluttende bemærkning til politikerne:
”Jeg vil gerne sige tak for jeres svar. Det lyder, som om man forpligter sig på at gøre noget ved udfordringerne. Det er jeg glad for at høre. Alle er hjerteligt velkomne til at komme forbi Engdalskolen og drikke en kop kaffe,” sagde han.
Ønsker begrænsning af byggeri syd for Skibbyvej
Også byudviklings-planerne i Årslev fyldte en del på aftenens vælgermøde. Formand for menighedsrådet i Årslev, Niels Holm-Nielsen, åbnede debatten med dette spørgsmål:
”Det der gør Årslev unik er engsøen og naturen syd for landsbyen. Hvorfor skal man absolut bygge syd for Skibbyvej?”
Også dette emne var velkendt for politikerne, og de fleste udtrykte et ønske om at begrænse byggeriet i området.
Venstres Christian Budde glædede sig over, at hans kollega i Venstre, rådmand Bünyamin Simsek, allerede har begrænset det område, hvori der kan bygges. Politikerne til venstre på den politiske skala var bekymrede for, om der overhovedet bør bygges syd for Skibbyvej.
”Jeg kan godt forstå, at nogen kaster kærlige blikke på det område. Men området har også stor naturværdi. Det gælder om at finde den rette balance mellem natur og byudvikling. Jeg er helt enig i, at der ikke skal bygges syd for Skibbyvej,” sagde Enhedslistens Peter Iversen.
Også SF´s Jan Ravn Christensen var bekymret:
”Jeg er også meget skeptisk overfor byggeri syd for Skibbyvej. Måske kan man bygge en eller to rækker huse langs vejen, men det vil være synd og skam at tage området og bygge det til.”
Socialdemokraten Lone Hindø var indtil videre afventende:
”Socialdemokratiet er positivt kritiske over for planerne. Men man skal passe på med at ødelægge for meget. Vi er tilfredse med, at rådmand Bünyamin Simsek allerede har ændret grænserne,” sagde hun.
Der blev yderligere diskuteret en række andre emner på torsdagens valgmøde i Brabrand Kirke. Hvis du er medlem af Vores Brabrand, kan du læse mere i mandagens udgave af nyhedsbrevet Vores Brabrand PLUS.