En besked på sociale medier kan forandre et liv. Gellerup og Aarhus Filmværksted sætter nu fokus på emnet i et nyt filmprojekt, hvor der indsamles beskeder fra især de unge i Aarhus Vest. Projektet skal sætte fokus på de mange verdener, der eksisterer i vores kommunikation på de sociale medier.
For at skabe opmærksomhed omkring projektet inviterer de to filmværksteder til foredrag på Langkaer Gymnasium på onsdag kl.14 med journalist Abdel Aziz Mahmoud og debattør Mary Namagambe, der vil fortælle om deres erfaringer med netop at modtage hadebeskeder, og de følelser der her følger med. Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede.
Arrangementet sker i samarbejde med ”Aarhus Legacy 2017”, organisationen der fortsætter efter afslutningen på kulturby-året.
Ud over at sætte spot på et udbredt problem blandt især unge mennesker, er arrangementet et led i filmprojektet ”En Besked Der Forandrede Mig”, som over sensommeren og efteråret indsamler tekstbeskeder fra alle, der har modtaget en besked, der på den ene eller anden måde har haft betydning for dem og deres liv.
Vinderen får et produktionslegat
I efteråret afholdes en filmworkshop med instruktør Omar Shargawi, hvor en række unge filmskabere vil få til opgave at fortolke alt det anonymiserede materiale i fire korte skitsefilm. Senere vil en jury udvælge den bedste af de fire skitsefilm, som vinder et produktionslegat på 30.000 kr. fra Aarhus Filmværksted til at producere en færdig kortfilm på baggrund af skitsen og det indsamlede beskedmateriale.
Med ”En Besked Der Forandrede Mig” har Gellerup og Aarhus Filmværksted en vision om at give en platform til de historier og verdener, som ellers sjældent høres i det generelle mediebillede.