Apoteket i City Vest tilbyder fra 1. oktober vaccinationer uden tidsbestilling. Du kan blandt andet blive vaccineret mod både influenza og en række andre sygdomme. Apoteket tilbyder vaccinationer mod betaling både individuelt og som en del af firma-aftaler.
Da den nye apoteker i Brabrand, Fahad Yeser, i foråret overtog ledelsen af apoteket i City Vest, var det med ønsker om at tilbyde endnu flere ydelser, der kan styrke apotekets tilknytning til lokalsamfundet.
Han nævnte på det tidspunkt vaccinationer som et eksempel. Og nu har Sundhedsstyrelsen givet tilladelse til, at apoteket må gå i gang. Man kan komme dagligt i tidsrummet kl. 10-17 og blive vaccineret mod influenza, stivkrampe, hjernehindebetændelse og herpes.
”Det er en grundtanke, at apoteket i stigende grad kan aflaste og hjælpe sundhedsvæsenet, der er presset af rigtig mange opgaver. Samtidig giver vaccinationer en mulighed for, at vi kommer endnu tættere på borgerne. Vi møder kunden fra et andet perspektiv, og det betyder at der går ny viden begge veje,” siger Fahad Yeser.
Certifikat skal fornys årligt
Han understreger, at det for apoteket ikke så meget er et spørgsmål om at skabe nye indtægter, som at forsøge at blive endnu mere synlig for lokalsamfundet.
Apoteket i City Vest har indrettet et område, hvor vaccinationerne kan gennemføres i ro og under den nødvendige fortrolighed.
Apoteket samarbejder med APOVAC, der leverer vaccinationer og tests efter de gældende regler og vejledninger. Her har 5-6 medarbejdere på apoteket i City Vest, som ønsker at bistå med vaccinationer, været på kursus. Forløbet består af to kurser og en test. Når testen er bestået, får man et certifikat, der skal fornys hvert år.
”Vi går ind til opgaven med stor tro på, at vi har kompetencerne,” siger Fahad Yeser.
Tilbud om medicinsamtaler
Apotekeren har allerede indført muligheden for såkaldte medicinsamtaler. Hvis man føler sig lidt usikker på brug og dosering af medicin, tilbyder apoteket på stedet en gratis samtale.
”Det kan for eksempel være, når man begynder at tage en ny medicin. Men vi oplever også, at kunder, som har anvendt en bestemt medicin i en længere periode, oplever en usikkerhed. Så kan man altid få en samtale med os,” siger apotekeren i City Vest.
”Man kan selv henvende sig, men vi prøver også at opfange, om kunden måske har brug for råd og vejledning.”
Medicinsamtalerne udføres af en af apotekets farmaceuter. De kan rådgive om selve medicinen, men det sker også, at der formidles kontakt til lægen, når det skønnes nødvendigt.
Apotekerne får en rød, gul eller grøn markering for antallet af samtaler, man har med kunderne. Tidligere har farven været rød hos apoteket i City Vest, men den er nu ændret til grøn, fortæller apotekeren.
”Det viser, at vi nu i forhold til tidligere snakker med rigtig mange mennesker,” siger han.