
Onsdag aften sagde politikerne i Aarhus Byråd omsider ja til en ekstra bevilling til Engdalskolen på 10,1 mio. kr. Pengene skal bruges til at skabe rammer for et klubtilbud til 4. årgang, samtidig med at der også opføres nye faglokaler til naturfag og musik.
Engdalskolen har i årevis været presset af mangel på især lokaler indrettet til naturfag som fysik, natur og teknologi. Desuden mangler Engdalskolen lokaler til at kunne tilbyde ordentlige forhold for skolens 4. klasses elever efter skoletid.
Arkitektfirmaet Proces har for længst gjort tegningerne klar, og onsdag aften kom de sidste penge til byggeriet også i hus, da Aarhus Byråd godkendte en tillægsbevilling på 10,1 mio. kr. Pengene supplerer de 4,2 mio. kr., byrådet allerede i 2017 bevilgede.
Sagen måtte en ekstra gang i Børn og Unge-udvalget, da især de to byrådsmedlemmer Eva Borchorst Mejnertz fra de radikale og Lone Norlander fra Enhedslisten på byrådsmødet midt i januar havde spurgt engageret ind til Engdalskolens udvikling. De ønskede en ekstra behandling i Børn og Unge-udvalget, og det fik de flertal for.
”Vi er meget opmærksomme på Engdalskolen i Det radikale Venstre. Skolen har i den grad vores bevågenhed, og derfor vil vi gerne benytte indstillingen som en anledning til at høre fra elevrådet og personalet om skolens og SFO´ens status og fremtidsperspektiver”, sagde Eva Borchorst Mejnertz på byrådsmødet i januar.
Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, SF, bakkede op om den ekstra udvalgsbehandling, men understregede, at Engdalskolen er en god og velfungerende skole – og en populær skole, hvor der er pres på især faglokalerne. Desuden får eleverne oven i også nye toiletter til afløsning af de gamle gårdtoiletter.
Tæt på udviklingen af projektet
Embedsmænd i Børn og Unge kunne orientere politikerne om, at Engdalskolens personale i arbejdsgruppen har været meget tæt på udviklingen af projektet. Det gælder både pædagoger og lærere samt specifikke faglærere i naturvidenskabelige fag samt musik.
Også elevrådet har været informeret om projektet og ser ligeledes frem til at få bedre pladsforhold og nye faglokaler. Elevrådet inddrages i den kommende proces, når byggeriet nærmer sig sin afslutning.
Med den besked var der fuld opbakning fra Børn og Unge-udvalget og onsdag også fra byrådets øvrige politikere. Derfor er den endelige finansiering af byggeriet nu på plads.
På Engdalskolen siger skoleleder Anders Munthe, at sige at alle glæder sig til de nye lokaler og er meget tilfredse med den udformning, projektet har fået – ikke mindst at byggeriet vil åbne skolen op ned mod Engdalsvej og Brabrand Sø.
Læs mere her: