A. Enggaard har modtaget ikke færre end 125 henvendelser fra foreninger og organisationer. De vil gerne bruge reolsystemer, køkkeninventar, rullegitre eller nogle af de mange andre effekter fra den del af City Vest, der skal tømmes i forbindelse med omdannelsen af centret.
Ting skal ikke smides ud, hvis andre kan få glæde af dem. Det er filosofien hos entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der omdanner City Vest i Gellerup til et spændende bydelscenter med specialbutikker og dagligvareforretninger.
Den nordlige del af centret, som renoveres og bibeholdes, skal tømmes, inden renoveringen begynder, og A. Enggaard har givet lokale foreninger og organisationer muligheden for – kvit og frit – at hente lysarmaturer, trapper, overvågningskameraer eller nogle af de mange andre ting, som ikke længere skal benyttes i centret.
Virksomheden har udarbejdet et omfattende katalog med ting fra centret og givet foreninger og organisationer mulighed for at søge om at komme i betragtning – og efterfølgende hente de effekter, som de er interesserede i.
Det har medført, at 125 foreninger og organisationer har lagt billet ind på at hente ting, når A. Enggaard og City Vest åbner dørene for afhentning. Kataloget rummer ting fra en tredjedel af centret, og A. Enggaard forventer, at der kommer flere runder, hvor det er muligt for foreninger og organisationer at byde ind.
”Det er spild af ressourcer at smide ting ud, som andre kan få glæde af. I A. Enggaard er vi meget opmærksomme på den vigtige rolle, som frivillige foreninger og organisationer har i samfundet. Vi håber derfor at kunne give dem nogle muligheder, de ellers ikke havde haft, ved gratis at kunne afhente de mange gode og funktionelle ting, der ikke længere er brug for i City Vest,” siger projektudvikler Lars Thesmer Sørensen fra A. Enggaard.
”Vi kan se, at der er kommet et meget større fokus på at genbruge ting, og at bæredygtighed generelt er en dagsorden, der optager danskerne. Derfor er markedet for genbrug også i en rivende udvikling, og det er i langt højere grad end tidligere muligt at begrænse omfanget af de materialer, der går til spilde i forbindelse med nedrivning- og omdannelse af bygninger. Vi bruger derfor lige nu mange ressourcer på at opsøge forskellige muligheder for at give mest muligt af City Vest et nyt liv.”
Så mange som muligt tilgodeses
A. Enggaard har modtaget henvendelser fra blandt andet idrætsforeninger, skoler, institutioner og fritidsklubber og har ikke på forhånd sat begrænsninger på, hvor mange effekter de kan lægge billet ind på.
Men i forbindelse med gennemgangen af de mange ansøgninger vil A. Enggaard sørge for, at så mange som muligt bliver tilgodeset, hvorefter modtagerne får besked om, hvad de har fået tildelt. Samtidig får foreninger og organisationer oplysninger om, hvornår tingene skal afhentes.
De forholdsvis små ting som møbler og brugskunst skal hentes i december eller i begyndelsen af januar. Større ting som køkkener, rullegitre med mere skal hentes i starten af det nye år.
Afhentningen af ting fra centret er et led i A. Enggaards plan om at omdanne City Vest til et bydelscenter med dagligvareforretninger og specialbutikker og etablere et levende boligkvarter med både leje- og ejerboliger i en del af det nuværende centerområde.
Udviklingen gennem de seneste år har vist, at tiden er løbet fra City Vest som et stort regionalt center, mener A. Enggaard. Det er årsagen til, at virksomheden gerne vil foretage ændringer. Før planerne konkretiseres, inddrager Aarhus Kommune borgerne i debatten om bydelens fremtid, hvorefter A. Enggaard arbejder videre med en udviklingsplan sammen med Aarhus Kommune.
Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra A. Enggaard.