Radio go!FM har uddelt årets pølsehornspris. Istanbul Bageri i Bazar Vest kan kalde sig førende udi kunsten at forme et pølsebrød.
Af Sif Rude
Hemmeligheden bag de lækre pølsebrød er en tyrkisk dej på smør i rigelige mængder, fortæller bager og bageriejer Hakki Kilic på 52 år. Han har langet brød over disken i Bazar Vest siden 1996. Den danske snack-klassiker tager ny form i mødet med middelhavslandet. Selve pølsen er nemlig af kyllingekød.
”Jeg vidste ikke, at vi var nomineret til prisen,” griner den nykårede vinder.
Istanbul Bageri lå afslutningsvis i pølsebrødsfront med Føtex og Bagergården Hinnerup, og her vandt Hakki Kilics smørsensation dommerpanelets opmærksomhed med sin luftige konsistens og hjemmelavede udtryk.
”Der er to skoler i pølsebrød: Den hårde, seje dej eller den luftige dej, der tager sig ud som en lille pude ,” forklarer dommerpanelet i Radio go!FM.
Den tyrkiske udgave har charme, konkluderede de. Derfor kan Istanbul Bageri i marts kalde sig selv for vinder af Pølsehornsprisen 2019.
Brødet skaber mindelser om de små, runde frokoststykker, som tyrkiske arbejdere stiller den lille sult med i hjemlandet. I Bazar Vest nyder specielt lokale skolebørn og studerende godt af Hakki Kilics specialiteter. Hornet er nemlig billigt, da det bliver bagt på selve dagen. Hakki Kilic sætter udelukkende det i ovnen, der er behov for. Derfor oplever bageriejeren et minimalt spild og kan sælge pølsebrødet for en skilling mindre.
Det dansk-tyrkiske gadekryds fra toppen af Aarhus er både bæredygtigt og billigt, forklarer han.