Selvom mange af forårets arrangementer i Brabrand er blevet aflyst på grund af coronavirus, behøver planlægningen ikke at være spildt arbejde. Kaospilot-studerende vil huske Gellerup for de åbne arme og det gode samarbejde.
Af Emma Iben Sahl Frederiksen og Ditte Klöcker Jepsen
I et drivhus i Kokkens Have på toppen af Blixens Bygningen i Gellerup skulle der d. 19. og 20. marts være blevet afviklet et socialt og gastronomisk arrangement ud over det sædvanlige. Tidligere på måneden kunne Vores Brabrand skrive, at kaospilot-studerende Martin Malone og Johannes Wolter ville præsentere Aarhus for et nyt restaurant-koncept i samarbejde med Café Europa under navnet Third Elements Events. Martin Malone kan heller ikke i dag afsløre mange flere detaljer, da en stor del af gæsternes oplevelse med den midlertidige pop-up restaurant skulle handle om mystik og overraskelser. Og han håber, at åbningen bliver en realitet på den anden side af corona-krisen.
Menuen, programmet og medarbejderplanen var i vinkel. Det var kun finpudsning tilbage i planlægningsarbejdet, da Martin Malone og Johannes Wolter indså, at de måtte aflyse arrangementet.
”Men det er egentlig ikke aflysningen, jeg synes er det mest interessante at snakke om”, siger Martin Malone. Ifølge ham har det spændende ved arbejdet i Gellerup været det fællesskab og den velkomst man får, når man kommer til Gellerup og siger, at man gerne vil skabe noget.
”Vi har fået rigtig mange ja’er sammenlignet med, hvad man får inde i Aarhus by. I Gellerup havde folk mere tid og lyst til at snakke med os.”
Martin Malone nævner Brabrand Boligforening, entreprenør- og byggevirksomheden Enggaard, netværket for iværksættere Den Gode By og madkooperativet Smag a la Gellerup, som har været åbne og hjælpsomme samarbejdspartnere. Selvom det er ærgerligt, at pop-up restauranten ikke åbner som planlagt, glæder Martin Malone sig over erfaringerne med samarbejdet med de lokale i Gellerup. Han har stadig viljen til at åbne Third Elements pop-up restaurant. Om det bliver muligt, kommer an på Café Europas fremtid og hvordan corona-krisen kommer til at påvirke kaospiloternes uddannelse.
Imidlertid mener Martin Malone heldigvis, at den ufrivillige pause i kulturlivet kan bruges til noget konstruktivt.
”Jeg bruger sindssygt mange timer på at eksperimentere i køkkenet, kigge på opskrifter, se maddokumentarer og høre madpodcasts. Jeg får mulighed for at nørde nogle nicher”, siger han.
Corona-krisen har aflyst et arrangement, men mon ikke øvelsen i Gellerup kommer den kaospilot-studerendes fremtidige restaurationsprojekter til gode.
Kaospilot er en uddannelse i kreativt lederskab