Når blomsterdekoratør, Susanne Rauff, åbner dørene til sit univers, Blomsterkiosken, åbner hun også for sit personlige liv, hvor kontrasterne får lov at skinne igennem.
Af Astrid Broe Dahl, den 20. april 2021
Susanne Rauff foran indgangen til Blomsterkiosken. Foto: Blomsterkiosken
”Jeg er blevet så vild med at sende live fra Blomsterkiosken, så nu gør jeg det igen”, fortæller en lyshåret kvinde i en Facebookvideo. Hun er iført en leopard-flyverdragt, og håret er sat op med en stor lyslilla elastik.
Kvindens ord er sagt med en ironi i stemmen, for hun er ikke vant til at begå sig på sociale medier. I stedet er det et godt redskab til hendes forretning – Blomsterkiosken. Men Blomsterkiosken er meget mere end en Facebookside, hjemmelavet videoer, underspillet ironi og gode råd til at binde buketter. Det er også en fysisk butik – en kiosk – som navnet tydeligt fortæller, og det er der en særlig grund til; nemlig ønsket om kontraster.

Det fine og det rå
Ved sit gule murstenshus på Hyrdedamsvej i Brabrand står 37-årige Susanne Rauff blandt mange farverige, fine blomster, men også grove grene i en yderst rå garage.

Hun er ejer Blomsterkiosken. En kiosk med gamle borde, rustne bukke med plader henover, og hvor der indimellem er nogle ’hovsa’-løsninger, som hun selv forklarer. Det er der en helt bestemt pointe med, tilføjer hun:
”Folk får lov til at se vores garage, og alt det lort, vi gemmer og ikke får smidt ud – og så går børnenes kanin rundt. Jeg har et kæmpe behov for, at det må være, som det nu en gang er”.
Susanne Rauff er en ydmyg og meget imødekommende kvinde. Hun er uddannet blomsterdekoratør i 2005, men studerer nu kandidaten i pædagogisk filosofi på Aarhus Universitet. Selvom det for mange lyder som to forskellige retninger, håber Susanne Rauff, at hun en dag kan kombinere hendes kontrastfulde hverdag:
”Hvis man må pynte sig med pæne gloser, så synes jeg, at der er en filosofi i blomster; i det skønne og det smukke og i det forgængelige – og der kan være et dannende perspektiv i skønheden. Det har jeg lyst til at udforske på det filosofiske plan”, forklarer hun.
Blomsterkioskens mange sider
Det er netop i Susanne Rauffs garage, at kontrasterne skinner igennem og får lov at vise den dobbelthed, som hun er meget optaget af. Det er vigtigt for hende, at der er en dobbelthed i blomsterbuketterne, i omgivelserne og ikke mindst i forretningens udtryk.
Dobbeltheden i buketterne forsøger hun at skabe ved at sammensætte de skønne og smukke blomster med de lidt rå grene fra den danske natur. Susanne Rauff oplever nemlig særligt, at buketterne i dag skal have et mere bæredygtigt og naturligt look, hvilket stemmer godt overens med det udtryk, hun har til forretningens fysiske omgivelser:

”Meningen er, at kiosken skal være lidt beskidt, lidt rå og ja – autentisk. I hvert fald skal det vise det levede liv”, fortæller Susanne Rauff om valget om at åbne Blomsterkiosken i en gammel garage tilbage i sommeren 2020.
Og for at slutte hvor det hele startede, kan man både se og mærke det autentiske levede liv, når man scroller ned gennem Blomsterkioskens Facebookside. For det er ikke kun Susanne Rauff selv, man lærer en smule at kende, men også hendes mand, Aron Rauff. Deres personlige og humoristiske jargon sætter smil på seerens læber i de korte Facebookvideoer.
Er du interesseret i at se mere til Susanne Rauffs kontrastfulde univers, kan du finde hende på Facebook under navnet Blomsterkiosken, eller på Instagram under Blomsterkiosk. Her finder du også billeder af de mange flotte buketter, åbningstider, adresse og meget mere.