Bazar Slagter sælger kun halalslagtet kød, og det tiltrækker muslimer såvel som ikke-muslimer. Det skyldes, at halalkød er renest, mener Slagteriarbejder
Af Jakob Ebbesen & Tine Rugård
Halalkød hitter hos danskerne. Halvdelen af slagterens kunder er danske og resten er muslimer. Det vurderer sælger hos Bazar Slagter i Bazar Vest Zeidan Zeidan:
“Folk kommer fra Aalborg, Randers og København for at købe vores kød.”
Den store efterspørgsel skyldes ifølge Zeidan Zeidan, at kødet er renene.
Halalslagtning foregår i to trin ifølge Fødevarestyrelsen. Først bedøves dyret. Fjerkræet bedøves i strømførende vandbade. Kreaturen bedøves med boltpistol sigtet mod dens pande. Til forskel fra almindelig slagtning beskadiges dyrets kranium ikke af bolten. Efter bedøvelsen skæres dyrets halspulsåre, strube og spiserør over med et enkelt snit.
Halalslagtet kød adskiller sig ikke kvalitetsmæssigt fra traditionelt slagtekød, mener Fødevarestyrelsen. Slagterarbejder Zeidan Zeidan er uenig i det. Danskerne køber halalkød, fordi det er sundere end traditionelt slagtekød, mener han:
“Halalslagtet kød smager ikke anderledes, men det er renere. Dyrs blod fungerer som en magnet for bakterier, men ved halalslagtning tappes dyret for blod, inden det slagtes.”