Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Besættelse-Befrielse på Gasværket

16. september - 19:30-22:00

80,DKK

I forbindelse med 75 årsdagen for Danmarks befrielse arrangerer KulturGas en koncert med duoen Bull og Hjorth med afsæt i Morten Nielsens digte.

Morten Nielsen døde under anden verdenskrig som modstandsmand i en ung alder. Men han var også en stor poet, og hans digte når ud til alle den dag i dag.

I Brabrand døde Alf Tolboe Jensen også i en ung alder under besættelsen. Hvordan var det som ung at leve i et besat land? Og hvad fik unge til at gøre aktiv modstand? Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv tager os med på en rejse fra den 9. april 1940 og til den 5. maj 1945.

Duoen Bull og Hjorth udgav 2018 en CD ”Mit liv er Alles”, hvor de havde sat musik til Morten Nielsens digte. Samtidig blev digtene genudgivet ledsaget af kommentarer fra danske kulturpersonligheder.

Program for arrangementet
19.00 Dørene åbnes til Gasværket
19.30 Velkomst / Fællesang ”Det haver så nyligen regnet” tekst: Johan Ottosen gl. dansk folkemelodi.
19.35 Lars Nikolajsen fra Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv fortæller om Besættelsen – Befrielsen i Brabrand. Alf Tolboe Jensen fra Brabrand døde i en ung alder efter at han som frihedskæmper havde gjort aktiv modstand under besættelsen.
20.15 Pause
20.35 Bull og Hjorth har sat musik til Morten Nielsens digte ”Mit Liv Er Alles”. Morten Nielsen var digter og modstandsmand under 2. verdenskrig.
22.00 Afslutning med sang valgt af Bull og Hjorth

Detaljer

Dato:
16. september
Tidspunkt:
19:30-22:00
Pris:
80,DKK

Sted

Gasværket
Byleddet 2 C
Brabrand, 8220
Hjemmeside:
http://www.detgamlegasvaerk.dk/Aktuelt.htm

Arrangør

KulturGas

Lokale nyheder

Gå ikke glip af nogen lokale nyheder, men få nyhedsbrevet fra Vores Brabrand direkte i din egen indbakke..