Hvordan er det at skabe sit eget? Vores Brabrand har mødt Gellerup iværksætteren Mustafa Faour. Han fortæller om at være en del af Smag à la Gellerup, om familietraditioner og om at starte egen restaurant.
Af Caroline Borring
Mustafa Faour står bag disken i sin restaurant på Klostergade. I sin venstre hånd holder han en mobiltelefon. Han taler højlydt på arabisk, imens den højre hånd styrer den lille kedel med kogende kaffe, som hurtigt bobler op, når den nærmer sig blusset. Det er arabisk kaffe, den slags som ligger godt og stærkt i maven.
Her, i denne restaurant, har han skabt et univers af familiehistorie og kærlighed til mad. Mustafa Faour er den lokale Gellerup iværksætter, som har fundet vej til de aarhusianske maver.
En restaurant med dybe rødder
Mustafa Faour er 31 år og bor på Gudrunsvej i Gellerup. Der bor han med sin kone og tre børn. I januar åbnede han restauranten Faour i Klostergade, som serverer klassiske arabiske retter såsom falafel og mezze. Alt sammen fra originale opskrifter med gode og friske råvarer.
Stedet i Klostergade har længe haft tilknytning til familien Faour. Før åbningen i januar drev lillebroren sin egen restaurant her, men valgte at lukke den ned. Så tog Mustafa Faour chancen og åbnede restauranten, som bærer familiens efternavn. Familiehistorien er en stor del af, hvorfor Mustafa Faour i dag har skabt sit eget madiværksætteri. Især hans far har spillet en vigtig rolle.
Læs resten af historien på bloggen Lokale Fortællinger