
Siden Logistikparken i Årslev blev indviet i 2009, er arealerne efterhånden blevet fyldt op med store virksomheder. Nu er Aarhus Kommune gået i gang med at forberede det næste store erhvervsareal ved Framlev i det vestlige Aarhus.
Når dagligvare-virksomheden Nemlig.com om kort tid går i gang med at bygge et stort distributionscenter i Årslev, betyder det, at endnu et ”hul” i det store erhvervsområde fyldes ud. Der er snart ikke flere ledige kvadratmetre i Logistikparken.
Aarhus Kommune oplever en stor efterspørgsel efter erhvervsarealer til virksomheder, som har brug for rigeligt med plads til lagerhaller og for nærheden til de store veje, fortæller Jesper Holmgaard, som er ansvarlig for kommunens salg af erhvervsarealer.
”Vi oplever en stigende efterspørgsel inden for lager og logistik, og der er ingen tvivl om, at tiden med corona-nedlukning har skabt øget efterspørgsel inden for online-handel,” siger Jesper Holmgaard.
Logistikparken er netop skabt til den type virksomheder, men det begynder at knibe med pladsen dér. Derfor er Aarhus Kommune nu i gang med at forberede et 194 hektar stort område nord for landsbyen Framlev til, at endnu flere transportkrævende virksomheder kan placere sig i Aarhus Vest.
Når virksomheder med stort transportbehov placerer sig i Aarhus, er det primært på grund af adgangen til motorvejene og Aarhus Havn. Og her ligger både Logistikparken og området ved Framlev helt perfekt.
Skal være økonomisk bæredygtigt
I den Erhvervstemaplan, der om kort tid ventes godkendt af Aarhus Byråd, skriver kommunen om Framlev-området:
”Det har hidtil været opfattelsen at området først skal bringes i spil, hvis Aarhus Kommune oplever en stigende reel interesse for området og når det anses for at det er økonomisk bæredygtigt at påbegynde en planlægning, byggemodning, udbud og salg,”
Den holdning har Brabrand Erhvervsforening udfordret i et høringssvar til erhvervstemaplanen. Erhvervsforeningen opfordrede her kommunen til at forberede og byggemodne dele af området, sådan at interesserede virksomheder kan komme hurtigt i gang.
Det overvejer kommunen nu, oplyser Jesper Holmgaard. Det er en lidt længere proces, når landbrugsjord skal gøres klar til byggemodning og salg. Området er stort, og kun en del af arealerne er kommunalt ejet, mens andre områder stadig er privatejet.
Lige nu foregår der afdækning af, hvordan det ret bakkede og kuperede område bedst muligt forberedes til nye erhvervsvirksomheder.
Kommuneplanchef Lars Høeberg, Aarhus Kommune, tilføjer, at man i Aarhus Kommune har forståelse for synspunktet om fordelene i at klargøre området.
”Vi er opmærksomme på, at der er pæn efterspørgsel efter den type erhvervsarealer, så på den måde giver det fin mening at klargøre området til salg.”